Единадесет-годишната Алекса Димитрова от плевенската арт школа Колорит“ се завърна

...
Единадесет-годишната Алекса Димитрова от плевенската арт школа Колорит“ се завърна
Коментари Харесай

„Златен трофей“ и „Златен медал“ за Алекса Димитрова от школа „Колорит“ в Оман

Единадесет-годишната Алекса Димитрова от плевенската арт школа „ Колорит “ се завърна от тържествената гала за награждаване на спечелилите в Международния конкурс за рисунка „ Здраве 2022 “, която се е състояла в град Маскат в Оман. За това осведоми ръководителят на школата Майя Ананиева.



Малката художничка е получила най-високото отличие „ Златен трофей “ и „ Златен орден “ за живописната си творба „ Лекарите са като ангелите “.

Организаторите изпратиха и премията „ Златен орден “ за четиригодишната Елеонора Петрова – победител в първа възрастова група, която не можа да участва персонално на церемонията.

Двете деца се състезаваха с хиляди участници от десетки срани от разнообразни континенти. Рисунките и на двете деца носят красиви, оптимистични послания, наситени са със знаци и сграбчват със своя богат нюанс, построен в комплицирани живописни техники. Творбите на спечелилите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се заболели деца по целия свят на благотворителни церемонии, изложения, презентации, фестивали под девиза „ Дари усмивка на биещо сърце “. Конкурсът се провежда от педиатри от целия свят, обединени в „ Група за здраве и изкуство “/HEART/.

Всяка година Фестивалът и награждаването се организират в разнообразни страни по света. За трета поредна годинапо две деца от школа „ Колорит “ са спечелили в този влиятелен интернационален арт конгрес.

Елеонора живее в Лондон и се образова онлайн в арт школа „ Колорит “, и това е нейната поредна влиятелна интернационална премия. За Алекса това е следващото интернационално завладяване.

" Темата „ Здраве “ е комплицирана и изисква от арт педагога специфична подготовка, онагледяване и новаторски метод, с цел да въодушеви децата.

За мен е чест, че моите възпитаници са носители на тези невероятни влиятелни награди, това е премия и за моята въодушевена работа с тях ", показа ръководителят на Арт школа " Колорит " - Плевен Майя Ананиева.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР