Един празник не може да мине без пълни чаши и

...
Един празник не може да мине без пълни чаши и
Коментари Харесай

Ето как да възстановим черния дроб след тежък запой

Един празник не може да мине без цялостни чаши и тостове. Дори в делничните дни. Прекомерната консумация на алкохол е нездравословен табиет, който би трябвало да бъде изтръгнат допустимо най-скоро. Иначе той може съществено да навреди на черния дроб и да се стигне до животозастрашаващи болести като цироза, рак и други проблеми. Ето за какво е значимо да ограничите потреблението на алкохол, в случай че сте привикнали да надигате чашката повече от нужното, написа actualno.com.

Все отново учени от китайския университет в Джилин откриват метод за възобновяване на черния дроб. Те организират опит с мишки и откриват, че въпреки черният дроб да бъде повреден поради несъразмерна консумация на алкохол, той може да се възвърне. Китайците схващат, че субстанции, наречени лактобацили, които са част от ферментиралите млечни артикули и пробиотиците , оказват позитивно въздействие върху чревната флора и черния дроб. Веществата лактобацили могат да бъдат открити в кефира, заквасената сметана, меките сирене, изварата, киселото мляко, ферментиралото мляко. Те са част от пробиотиците, които благоприятстват здравето на червата и укрепват имунната система.

В проучванията е открито, че те усъвършенстват имунитета на лигавицата и метаболизма на черния дроб. В изследването за определяне на това дали черния дроб може да се възвърне след приложимост на алкохол са употребявани мишки, на които е даван алкохол в границите на 8 седмици. През последните две седмици от изследването мишките са получавали гранули с лактобацили и са били на високомазнинна диета. В гранулите е имало и мляко на прахуляк, суроватка на прахуляк и други.

Според резултатите от проучването, поради потреблението на алкохол лактобацилите намалели, а киселинността на червата се намалила. Имало е напредък на патогенни бактерии. Въвеждането на специфичните гранули в менюто на мишките асъдействало за възобновяване на чревната флора, намалено трупане на мазнини и облекчение на възпаления черен дроб. Появил се пробиотичен резултат като позитивните бактерии в червата се нараснали за сметка на негативните. Освен това се намалило равнището на липополизахарид, свободни мастни киселини и малодиалдехит в черния дроб.

Заключението на китайските учени е, че лактобацилите понижават натрупването на мазнини в черния дроб, както и възпалителните процеси в него. Това изследване би могло да бъде основа за основаване на медикаменти за лекуване на болести на черния дроб. Освен това се знае, че ферментиралите млечни артикули съдържат вещество, което оказва помощ да лекуване на черния дроб при несъразмерна приложимост на алкохол. Разбира се, не е нужно да се стига до това да имате проблеми с органа. За задачата може да ограничите алкохолните питиета от менюто си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР