Един път започнала военната машина, трудно е да кажем кога

...
Един път започнала военната машина, трудно е да кажем кога
Коментари Харесай

Ген. Атанас Запрянов: Най-лошият сценарий е окупация на Украйна и установяване на марионетен режим в Киев

Един път почнала военната машина, мъчно е да кажем по кое време тя може да спре. Вече имаме боен спор сред Русия и Украйна. Тази позиция изрази пред Би Ти Ви ген. Запрянов, някогашен зам.-министър на защитата

Съсредоточени са 200 000 сухоземни сили, с изключение на авиация и морски сили, не беше единствено като проява на силата, само че показваше, че може да се стигне до боен спор, макар че Путин заявяваше, че не се готви да нахлуе в Украйна. Реално Путин намерено и демонстративно извърши своя сюжет, а той има целия набор от принадлежности, с цел да води лимитирана или пълномащабна интервенция, аргументира се ген. Запрянов.

Планът съдържа четири стадия – основаването на военна формация по земя, море и въздух. След като не реализира задачите си по дипломатически път, той осъществя втория стадий – признаването на ДНР и ЛНР, а в този момент се осъществя третия стадий – ударните групировки в Източна Украйна, за да сътвори сухоземна връзка с Крим. Но когато военната машина се пусне, е мъчно да се каже по кое време ще спре. Не е изключено Пукин да настъпи и към Киев, и да конфигурира едно марионетно държавно управление. Говоря и за най-лошия сюжет – окупиране на цяла Украйна, само че никой не може да каже дали Путин цели това, който има боен инструмент да го реализира.

Украйна има правото да отбрани страната си. Очаквам от НАТО освен от морална поддръжка, наказания, а и от военна поддръжка. Но натовски войски няма да влязат в спора, тъй като НАТО не лъже, то няма да наруши своята съществена декларация, то няма да стане страна в този спор. В този смисъл този спор не би трябвало да излиза от двустранна война, другояче би станало ужасно, безапелационен бе ген. Запрянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР