Един от въпросите, който най-много плаши кандидатите за определена позиция

...
Един от въпросите, който най-много плаши кандидатите за определена позиция
Коментари Харесай

Как да отговорим на „Кажи ми нещо повече за себе си“ в интервю за работа

Един от въпросите, който най-вече плаши претендентите за избрана позиция на изявление за работа, е: „ Кажи ми освен това за себе си. “

Звучи елементарно. Кой не може да каже няколко фрази за себе си? Но в действителност този въпрос е много по-труден в сравнение с наподобява. Какво по-точно желаят да знаят? Дали в действителност питат за историята на целия ти живот? Дали желаят да знаят повече за теб като човек или държат да се фокусираш върху кариерното си развиване и трудовия стаж, който си натрупал досега? Дали би трябвало да резюмираш целия си обществен и професионален опит в границите на 30 секунди или би трябвало да наблегнеш повече на повече елементи?

Социолози, специализирали се в региона на човешките запаси, дават отговор в американския уебсайт The Cut по какъв начин да подходиш рационално към този от време на време подвеждащ въпрос.

Първо: разбери какво тъкмо желае да знае интервюиращият.

„ Кажи ми за себе си “ не значи „ разкажи ми целия си витален път от раждането си до през днешния ден “. Това значи „ дай ми къс преглед на това кой си като експерт. “ Може би си се чудил за какво интервюиращият пита сходно нещо. В края на краищата, те разполагат с резюмето ти. Ако са го прочели, те към този момент знаят професионалния ти опит. Целта на този въпрос нормално е да се получи стойностен отговор на това по какъв начин виждаш себе си като чиновник в съответната компания, дружество или корпорация –  тип встъпление преди да започнете да се „ потапяте “ по-дълбоко в спецификата. Други пък смятат, че този въпрос би предразположил претендентите да се провиснал.

И по този начин, какво тъкмо би трябвало да включва твоят отговор.

Как да отговорим на " Кажи ми освен това за себе си " в изявление за работа The Mason Group

Разбира се, това е много релативно, както се споделя „ има хора и хора “, само че в общи линии един добър отговор обобщава къде се намираш в кариерата си, преимуществата ти и метода ти към работните отговорности и да завършиш с това към какво се стремиш.

Например една версия на добър отговор би звучал:

“Попаднах в областта на онлайн медиите, тъй като желаех да се занимавам с нещо, което би било от изгода на обществото. Знам какъв брой е значима ролята на медиите в нашето общество и какъв брой доста отговорности носят те. Доста рано открих, че моята лингвистична и научна подготовка би била изключително потребна в основаването на разнообразни осведомителни текстове като вести, репортажи или публикации. Обичам да си послужвам със силата на езика и да възниквам разнообразни импресии у читателската публика. Мисля, че моята дарба и подготовка ще Ви бъдат от изгода, защото умея да се регистрирам добре в динамичната конюнктура на забързаното всекидневие. Мога да отбелязвам събития от всякакво естество, защото опитът ми в публицистиката е много широкообхватен. Аз съм в действителност разчувствуван от препоръчаната от Вас позиция, тъй като ще ми разреши да продължа напред в кариерното си развиване и да обогатявам журналистическия си опит, пишейки текстове на обществена тема, в което се усещам напълно убеден. ”

Този отговор е къс, само че визира най-важните аспекти от същността на претендента, които интервюиращият желае да чуе, а точно: за какво кандидатства за тъкмо тази позиция и с какви умения и гений ще способства за развиването на компанията.

Отговорът би трябвало да продължи в границите на една минута.

„ Кажи ми освен това за себе си “ нормално не е главната част на изявлението, а по-скоро встъпление, увертюра преди да навлезете в по-задълбочени тематики.  Една минута е изцяло задоволително. Може би в действителност звучи много малко като времетраене, само че в действителност ще ти се стори много дълга като започнеш да приказваш за себе си на глас. Пробвай и ще се убедиш!

 

Поддържай фокуса на отговора в професионален, а не в персонален проект.

Някои хора дават отговор на „ Кажи ми освен това за себе си “ с „ Аз съм от Пловдив, само че пристигнах в София преди 1 година “, или „ Аз съм щастливо женен и имам две прелестни дъщери “. Не го прави, наблегни на професионалния звук.  Ако имаш забавно занимание или непряк интерес, е добре да го споменеш най-после. („ В свободното си време се занимавам със сладкарство даже предишния месец завоювах национална премия за торта, украсена като кралица Елизабет! “), само че никога не би трябвало да бъде акцент.

Въпреки това, някои интервюиращи може да имат желание да те опознаят по-лично, а не просто да чуят за опита ти досега. Ако е по този начин, остави ги те да задават въпроси! Така те ще попитат за съответни елементи, от които се интересуват и няма да рискуваш да ги залееш с ненужна информация.

Как да отговорим на " Кажи ми освен това за себе си " в изявление за работа Jobs Section

Подготви се авансово.

Не се опитвай да съчиняваш отговора си сега на говоренето. Разговорната тирада е много по-интензивна от писмената и има възможност да се оплетеш, да изгубиш фокуса на отговора си, да започнеш да правиш доста повторения и нелогически паузи. Вместо това отдели няколко минути и изведи на напред във времето всичките си качества в няколко фрази, с цел да си наясно с това какво искаш да кажеш. Знаеш, че първото усещане е огромно от голяма важност в такива обстановки. Говорейки решително, постепенно и структурирано, ще накараш  индивида против теб да те изслуша с интерес и внимание.

Късмет!

Тези две зодии командват парада! Родени са за водачи, а сполучливата кариера им е в забрадка вързанаТези две зодии са родени да бъдат водачи и това е отвън всякакво подозрение!
Най-голям късмет за огромна …Oct 19 2018skafeto.com

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР