Един от терористите, участвали в атентата на бургаското летище Сарафово

...
Един от терористите, участвали в атентата на бургаското летище Сарафово
Коментари Харесай

Спрели и пуснали атентатор от Сарафово с куфар със секс играчки

Един от терористите, взели участие в атентата на бургаското летище Сарафово през 2012 година бил спрян от жандармерия два часа след адския гърмеж с куфар със секс играчки. Това стана ясно в сряда на съвещанието на Специализирания углавен съд по процеса, който се води задочно против Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фара, упрекнати за атентата на бургаското летище Сарафово. Пред спецмагистратите показания даде Димитър Игнатов- един от жандармеристите спрели атентатора за инспекция, написа в. "Монитор ".

„ В деня на атентата охранявахме мача „ Лудогорец- Динамо Загреб “ в Разград, стартира описа си униформения. Той си спомни, че получили позвъняване от сътрудници от Бургас, които им съобщили, че е бил осъществен атентат. Получили разпореждане да стопират всички коли и да ги ревизират. Така се натъкнали на такси, в което пътувал мъж с канадски паспорт. „ Беше висок към 1,80 м. и носеше бейзболна шапка “, сподели Игнатов. Именно по този начин множеството очевидци разказват Хасан ел Хадж Хасан.

"Накарахме го да си смъкна шапката, Претърсихме и багажа му. Вътре имаше продукти за садо-мазо игри ", изясни малко сепнато униформеният пред съда. Чужденецът обаче напълно умерено и индиферентно споделил, че са за приятелката му, с която щял да се срещне в Румъния. Обяснил, че там щял да стигне през Русе. Като не разкрили нищо подозрително, ченгетата го пуснали да продължи, без да подозират, че са спрели един от терористите, сътворили кървавата кланица на летището.

На скотски удоволствия се отдал и различен от терористите. Пред съда показания даде Сийка Драганова, която работела в хотел „ Перфект “ във Варна. Там отседнал късо подстриган млад чужденец, който бил „ бозав “ на цвят. Според осведомени това е взривеният нападател Мохамед ел Хюсейни. Една заран на Сийка й поръчали да направи палачинки с кашкавал за госта. Тя ги приготвила, само че се оказало, че чужденецът не ги харесал и ги върнал.

"Още ме е гняв, че не ги изяде ", тюхкаше се Сийка пред магистратите. После му купили кроасани. Жената сподели, че младокът бил настатен във ВИП апартамент, в който имало кръгло легло. Поръчали му и продажница. След ден- два младежът си отпътувал. Пред съда през вчерашния ден показания даде и Веселин Личев, който през 2012г. бил кмет на Сопот. Мъжът описа, че в дните към атентата на летището бил на отмора в Поморие до къщата на Яворов. Там на скалите един ден се появил млад мъж. „ Свиреше на духов инструмент, нещо като дребна флейта “, изясни някогашният градоначалник.

„ Свиренето беше доста протяжно, гадно, съвсем погребално “, добави той. Личев и други плажуващи три пъти му създали забележка да спре. „ Музикантът “ обаче не обръщал внимание. Накрая градоначалникът го замерил с черупка от мида. Странникът си сменил тениската и си поставил раница на гърба, след което си тръгнал. Бил с бухнала, къдрава коса, а случката се разиграла в деня на атентата- 18 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР