Един от съдомакините Австралия се класира за полуфиналите на Световното

...
Един от съдомакините Австралия се класира за полуфиналите на Световното
Коментари Харесай

След 20 дузпи: Австралия изхвърли Франция и е на полуфинал

Един от съдомакините Австралия се класира за полуфиналите на Световното състезание по футбол за дами, което се организира в Австралия и Нова Зеландия и ще продължи до 20 август.

Отборът на Австралия надви над Франция след осъществяване на общо 20 дузпи, като в постоянното време и продължението двата състава приключиха при тъждество 0:0, а при дузпите домакините се постановиха със 7:6.

Съперник на австралийките в борбата за място на финала ще бъде спечелилият от мача сред Англия и Колумбия по-късно през днешния ден. В другия полуфинал ще се срещнат съставите на Испания и Швеция.

За Австралия, чийто отбор е четири пъти четвъртфиналист на Световен шампионат, класирането за полуфиналите е първо в историята. Франция не съумя да повтори достижението си от 2011 година, когато влезе в четворката.

Вратарят на австралийския народен отбор по футбол за дами Макензи Арнолд избави три дузпи против Франция, а самата тя пропусна при своето осъществяване при трагичната развръзка на четвъртфиналния дуел в Бризбейн. Решителната дузпа бе дело на Кортни Вайн.

Французойките изиграха по-добро първо полувреме и имаха късмет да завоюват в продълженията, само че не съумяха да осъществят.

При деветата дузпа за Франция Кенза Дали пропусна, а осъществяването бе повторено след преразглеждане на обстановката със системата за видеоарбитраж-ВАР и Арнолд още веднъж не разреши попадение.

След това и ударът на Клеър Хънт за Австралия бе отразен сполучливо, с цел да се стигне до 10 осъществявания от бялата точка за всеки от съперниците.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР