Един от резултатите от пандемията от коронавируса, на които не

...
Един от резултатите от пандемията от коронавируса, на които не
Коментари Харесай

Пет ключови промени на работното място след края на пандемията

Един от резултатите от пандемията от ковид, на които не се обръща изключително огромно внимание, е метода, по който тя ще промени вечно работното място. Дори самият термин „ работно място “ стартира да звучи стар, защото сега местата, от които работим, са същите, където се храним, спим, учим, спортуваме и играем.

Covid-кризата ненадейно и за момент даде на хората опция да видят и оценят резултата от бързи и смислени промени в работния развой, както и да схванат отрицателните последици от пренебрегването на дългогодишни проблеми с метода, по които изпълняваме работните си отговорности.

В рамките на самите компании, вирусът промени доста метода, по който обособените чиновниците взаимодействат както един с различен, по този начин и с  техния началник, с техните клиенти, консуматори и снабдители. С времето вниманието на тези компании се измества от непосредствения им отговор на рецесията към „ новото обикновено “ при работния развой. Какви обаче ще бъдат дълготрайните резултати от това „ ново обикновено “ за света на бизнеса?

За да бъдат сполучливи, фирмите би трябвало да помислят върху пет основно промени на работното място, които най-вероятно ще останат и след края на пандемията.

1. Пълна цифрова промяна

Фирмите бързо се приспособиха към обслужването на клиенти от разстояние, като от днешна позиция връщането обратно наподобява малко евентуално. От онлайн съвещания с доктор, през цифрова просветителна система до видеоконферентните срещи с бизнес сътрудници и клиенти, сега всяка промишленост минава през интервал на цифрова промяна. В резултат на това, търсенето на висококвалифицирани експерти, които имат опит с работата от разстояние, ще продължи да пораства.С повишаването на предлагането, организациите би трябвало да се приготвят за бързо и безпроблемно набиране и консолидиране на тези основни чиновници в организацията, с цел да могат да се възползват ранния си до достъп до тези надарени фрагменти.  

2. Пренасочване на фокуса от работното време върху резултатите

Да бъдеш първият, дошъл в офиса, и последният в края на деня, към този момент не се счита за някаква мярка за ангажираност и ефикасност в работата. В света след  COVID-19 представянето на чиновниците ще бъде измервано в сходство с постигнатото от тях и качеството на работата им, а не съгласно времето, което са отделили на тези задания. Лидерите би трябвало да се научат да задават ясни упования за работата на техните подчинени, с цел да могат те да извършват заложените им цели сполучливо.

2. Повече внимание върху салдото сред работата и персоналния живот

Компаниите осъзнават, повече от по всяко време било, че работата от „ девет до пет “ не дава отговор на потребностите на актуалната работна мощ. Ако водачите слагат по-голям акцент върху гъвкавостта и разрешат на чиновниците си да следват личен график, които да дава отговор на потребностите им(а несъмнено и на тези на компанията) те могат да оказват помощ за трансформацията на работата към резултатността, а не продължителността. Това ще бъде от изгода за всички.

4. По-ефективна връзка

На фона на дигитализацията на работния развой, чиновниците стартират да поддържат връзка по-често и по-ефективно между тях. Лидерите може да създадат връзката по-лесна, като отстранен пречките пред нея и подсигурят на хората си тези принадлежности и уроци, от които се нуждаят, с цел да подобрят онлайн свързаността си с останалите. Традиционните информационни йерархии са пред изгубване, тъй че водачите би трябвало да насочат вниманието си към построяването на нови канали на другарство и връзки сред другите звена на организацията.

 5. Повече бистрота, доверие и съпричастност

В момента ставаме очевидци на същинска гражданска война в водачеството. В скорошно изследване на Fortune 500 на мениджъри и бизнесмени за качествата, които търсят в претендентите за работа, най-често срещаните отговори са смирението и способността да слушат.  Същевременно с това специалисти като Ким Скот и Брене Браун отдавна приказват за това какъв брой значими са откровеността и уязвимостта. Днес, повече от всеки път, е значимо водачите и техните чиновници да се схващат и поддържат. Заради по този начин създалата се обстановка хората споделят повече с сътрудниците си, което от своя страна води до по-големи упования за съгласуваност, интензивно слушане, човещина и поддръжка.Лидерите, които показват тези качества и обществено и демонстрират, че ценят достиженията на своите чиновници, ще завоюват по-лесно тяхното доверие и преданост.

Ако има едно нещо, с което всички може да се съгласят, то това е, че COVID-19 ще докара до дълготрайни промени в нашето държание, като работното място не е изключение. Вместо да чакат нещо да се случи и да реагират на измененията, водачите би трябвало да бъдат самодейни и да се приготвят за „ новото обикновено “, като зададат упования за метода, по който ще протича работния развой отсега нататък, и обяснят на чиновниците си целите, към които ще би трябвало да се придържат в бъдеще.

...................

Диана Виен за FastCompany.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР