Един от редовните източници на безпокойство е: дали котките драскат

...
Един от редовните източници на безпокойство е: дали котките драскат
Коментари Харесай

Котките драскат ли кожените мебели?

Един от постоянните източници на безпокойствие е: дали котките драскат кожените мебели?

Да, котките драскат кожата и го вършат постоянно. Ноктите им са остри като бръснач и те могат да раздерат кожата на мебелите, нанасяйки трайни провали. Опазването на кожения диван е непрекъсната битка и са нужни стъпки, с цел да бъде предпазен. Освен това очевидно мъркащите пухчовци са привлечени от кожата и в действителност могат да я унищожат.

Драскането е нормален табиет в котешкото царство. То изостря ноктите им, разтяга мускулите им и ги забавлява, само че за къщата е опустошително. Затова е належащо на първо време да се обезпечат задоволително котешки драскалки, с цел да се отклони вниманието от кожените мебели. Добре е драскалките да бъдат от друга текстура, модел и размер.

Протекторите против надраскване на дивана от котката са отлична опция за отбрана на кожените мебели в дома. Могат да се употребяват и спрейове за задържане, както и други възпиращи средства, основани на миризми.

Редовното подкастряне на котешките нокти ще предотврати инцидентни драскотини по кожата. Дори разходката по кожените дивани може да сътвори незначителни следи от джобове, тъй че е добре да се държи котката по-далече от тях, колкото е допустимо.

Надрасканата кожа не може да бъде възобновена, само че може да бъде прикрита. Оцветителите могат да се употребяват за прикриване на дребни драскотини от котките и следи от джобове. Може да се наложи промяна на цели кожени елементи или да се претапицира някоя мебел.

 Кожен диван и котка е рискова композиция

Котаците обичат кожени мебели, тъй като е елементарно да драскат по кожата. Тя е гладка и те елементарно могат да следят следите, оставяни от ноктите им върху нея. Котката се забавлява по този метод. Всяка гладка текстура е привлекателна за доста от мъркащите пухчовци.

Котките острят ноктите си върху всевъзможни предмети, несъмнено. Не може да се приучи този скотски тип да не драска, а не е и здравословно. Така че би трябвало да научим котката да употребява драскало, а не диван.

Затова вярното решение е да се основат нужните спънки, отклоняващи вниманието от кожените предмети и да се дават на домашния любим задоволително благоприятни условия да прави това значимо за него и належащо деяние - остренето на ноктите.

Вижте също: Как да отучим котката да драска дивана

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР