Един от пионерите в литературата за самоусъвършенстване и постигане на

...
Един от пионерите в литературата за самоусъвършенстване и постигане на
Коментари Харесай

25 мъдри съвета от Наполеон Хил

Един от пионерите в литературата за самоусъвършенстване и реализиране на персонален триумф, американският правист, публицист, преподавател и публицист Наполеон Хил умира на днешната дата през 1970 година Роден е през 1883 година, а международно самопризнание му носи книгата му „ Мисли и забогатявай ”.

Тя става факт след 20-годишен труд и интервюиране на повече от 500 преуспели персони. Историята на основаването й стартира през 1918 година, когато младият публицист Хил прави изявление със популярния бизнесмен и филантроп Андрю Карнеги, който го предизвиква да продължи по-задълбочено работата в тази тенденция, с цел да открие универсална формула на триумфа, която би помогнала и на хора с по-скромни благоприятни условия да забогатеят. Така Хил отдава 20 години от живота си на тази концепция, през които се среща и учи рецептите за триумф на хора като Хенри Форд, Чарлз Шваб, Уиляв Ригли, Джон Морган и други

Още при първия си тираж „ Мисли и забогатявай ” става бестселър в Съединени американски щати и се задържа дълги години на тези позиции. Преиздавана е 42 пъти и е една от най-продаваните книги в света. Ако към момента не сте докоснали до това благосъстояние, надяваме се да разпалим интереса ви с 25 къси цитата от нея.

1. „ Желанието може да се трансформира в злато. ”

2. " Ако продължавате да се фокусирате върху бедността, ще настроите мозъка си да я одобри като нещо неизбежно и в последна сметка ще придобиете схващане на неудачници. Милиони са обрекли живота си на беднотия и бедност по този метод. "

3. „ Най-голямата неволя за човечеството е, че всеки  знае думата „ невероятно ”...Успехът идва при този, който мисли в категориите за триумф. Поражението следва този, който си разрешава да мисли в категориите на провалянето. ”

4. „ Колкото по-дълго вървите към успехаа, толкоз по-близо е той. Прекалено доста хора се отхвърлят крачка преди успеха. Запомнете: тази крачка ще я направи някой различен. ”

5. „ Трябва да накарате съзнанието си да работи, да проумее, че печеленето на пари не трябва да се оставя на шанса или на случайността. Хората, натрупали крупни положения, дълго са се надявали, желали, желали и градили проекти, преди към тях да потекат реки от пари. ”

6. „ Никога няма да станете богати, в случай че не доведете до точката на шупване своята пристрастеност към парите, в случай че не повярвате в благосъстоянието, по този начин, както в себе си. "

7. „ Много значим миг: с цел да получите нещо, би трябвало да дадете. Когато милионерите са осъзнали това, пиратският бизнес се е трансформирал в предприемачество, работещо за обществото и дружно с обществото. "

8. „ Съществува човешка уязвимост против която няма открит лек: отсъствието на самолюбие! ”

9. „ Знанията проправят пътя към благосъстоянието стига да знаете кой път да изберете. ”

10. " Ако спадате към тези, които имат вяра, че упоритият труд и честността ще бъдат възмездени по заслуги сами по себе си – отхвърлете тази мисъл! Това не е правилно! Изключителното благосъстояние в никакъв случай не е резултат единствено на упорита работа. "

11. " Богатството на драго сърце влиза в джоба на тези, които са готови за него. "

12. " Бързото взимане на решения е табиет. "

13. " Вечна истина е, че се заплаща повече за способността им да накарат другите да работят. "

14    " Водете си дневник на ентусиазма и на резултатите от неговото влияние. "

15.    " Една от заплахите на ентусиазма е, че може да ви тласне да монополизирате диалога. Ако непрекъснато говорите единствено за себе си, хората ще престанат да ви слушат и ще подценен всичко скъпо, което имате да им кажете. "

16. " Всеки, който се оплаква, че няма късмет, просто си гради оправдание, с цел да прикрие нежеланието си да поеме отговорност и да употребява въображението си. "

17. " Въпрос за самоанализ: Ако през изтеклата година бях клиент на себе си, щях ли да остана удовлетворен от свършената работа? "

18. " Действителната стойност на мозъка ви може да се дефинира съгласно размера на приходите, които ще получавате от продажбата на вашите услуги. Парите не са с по-висока цена от мозъка. Често цената им е по-ниска. "

19. " Значителните положения на капиталистите са разследване от това, че цивилизацията не може да съществува без предлаганите от тях услуги. "

20. " Когато размишлявате върху вашия дял от международното благосъстояние, не допускайте някой да се присмива на фантазиите ви. "

21. " Между бедността и благосъстоянието не може да съществува никакъв компромис. "

22. " На света съществуват два вида хора. Първият вид са водачите, а вторият – почитателите и последователите. Разликата във възнаграждението им е голяма. Последователят не може да чака премия, подобаваща за лидера, въпреки че постоянно позволява тази неточност.

23. " Не допускайте да ви губят времето хора, които нямат работа с вас. "

24. " Не плащайте задължения с това, което сте заделили за икономисване и вложения. Никога не отстъпвайте от положителните привички. "

25. " Кажете ми по какъв начин употребявате времето си и по какъв начин харчите парите си и аз ще ви кажа къде ще бъдете след 10 години. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР