Един от основните проблеми на всеки детектив и разследващ по

...
Един от основните проблеми на всеки детектив и разследващ по
Коментари Харесай

Backpage изкарва близо половин милиард долара от секс трафик, но още няма присъда

Един от главните проблеми на всеки детектив и проверяващ по света, е доказването на виновността и осъществените закононарушения. С появяването на интернет и изключителната лекост, с която се дава информация, можем да открием скок на най-различни закононарушения. Интернет и неговата скорост се развиват с помощта на няколко браншове – един от тях е порното. В интернет може да бъде намерено всичко.

Ето за какво и когато прокурор Маги Крел стартира да проверява уебсайт с името Backpage.com. Въпросната страница е известна с продажбата на мебели, само че някои хора доста бързо осъзнават, че мебелите са единствено заслон. Маги съумява да открие сътрудници под прикритие от женски пол, които да дават фотоси и да се слагат разгласи. Още след публикуването на първата публикация излиза наяве, че евентуалните клиенти не се интересуват от оповестения диван, а от самият търговец.

В случая желаят да знаят всички полови култове, цена и телефонен номер, на който да се обадят. При публикуването на първата публикация, Маги записва към 30-40 позвънявания. В идващите два дни те ще доближат броя до 806 позвънявания. Всеки един от записаните консуматори търси секс и признава, че знае защо е тук. Възможно е някой да търси такива контакти, само че Маги желае да ревизира дали вероятно и другите секции и разгласи се употребяват по това предопределение?

По случая се занимава специфичен сътрудник Браян Фичтнер. Той и други негови сътрудници са назначени в новия отдел за електронни закононарушения, преди този момент Браян се занимава с опиати. Никога не е стоял зад компютър, с цел да прави някакви следствия. Това, което може да показва като опит, е умеенето да беседва с хора, да ги слуша, да успокоява и да подхожда професионално към всяка една обстановка.

По време на самото следствие, сътрудникът излиза в отпуска поради раздран бицепс по време на тактическо образование на други сътрудници. Мнозина го отписват, в това число и Маги, която до последно подозира, че този човек просто ще потъне и ще чака някоя друга нещастна душа ще се заеме със случая. Браян обаче намира забавно занятие, до момента в който е четири месеца в отпуска. Той не стопира да преглежда уеб страницата и да търси забавни направления за началото на своето следствие. Изпраща най-различни хрумвания на Маги, които да се включват в следствието.

Преди да се върне от болничния, той към този момент знае кои са притежателите на уеб страницата, кои компании са го разработвали и кой поддържа сървъра. Има информация къде живеят, къде са техните офиси, какъв брой от тях работят в самата конструкция и какво тъкмо вършат. Един от значимите въпроси е дали може да се открие някогашен чиновник, който да показа какво се случва зад паравана и да не издаде следствие, което към този момент е в ход.

Собственик и основател на уеб страницата е Джеймс Ларкин, като партньорството се поделя и от мъж на име Майкъл Лейси. Лейси е роден в Ню Йорк и е учил в католическо учебно заведение в Нюарк. След това отива в щатския университет в Аризона. Протестира против войната във Виетнам, а по-късно и учебната администрация. Неговите конфликти с властта са повече от показателни. Най-накрая е изпъден и от колежа, като стартира работа като създател във вестник. Ларкин израства в Аризона и е един от по този начин наречените бунтари. При първата им среща, двамата незабавно си харесват.

Ларкин става издател на вестник, а неговият другар е основен редактор. От тяхната медия стартират рецензии към властта и не престават да разгневяват управляващите. Колкото повече пишат, толкоз по-скъпи читатели се появяват. През 2007 година влизат за първи път в пандиза и то за ден. Причината за задържането е публикуването на призовка, която е изпратена до тяхната компания. Шерифът счита това за неточност, само че господата акцентират правото си на Първата корекция. След като са освободени, завеждат дело против шерифа и иск от четири милиона $ – пари, които се заплащат.

Точно затова Маги и Браян вземат решение да работят с копринени ръкавици. Дори новината за следствие може да се окаже мотив за погашение на големи компенсации. Друг клон на проверяващи органи към този момент си е изпатил от тях, изключително откакто се пробва да ги проверява. Особен проблем е една организация да бъде съдена и в същото време да завежда дело за секс трафик. След като вестникарството стартира да умира и от ден на ден хора популяризират точно в онлайн медиите, Ларкин и Лейси се насочват към новото медийно пространство, само че имат и нова концепция.

Намират господин Карл Ферер млад, IT експерт от Тексас, който има необикновен опит в интернет продажбите. Ларкин и Лейси стартират да работят върху своя уебсайт Backpage и бързо печелят пари. Идеята за медия към този момент е изгубена, а и никой не се трогва от нея. Най-продаваният артикул в Backpage се оказват младежите. Богати, алчни и без повече работа в медиите, основателите, благодарение на Ферер, стартират да оферират един подмолен уебсайт за трафик на секс плебеи. Те в никакъв случай не се интересуват какъв брой тъкмо живота са опорочили. Тъмната им загадка обаче може да се прикрие в сполучлив бизнес, бляскав живот и почивки към света, както и бизнес срещи за набирането на нова стока.

Дори и откакто новините и съмненията за секс трафик се появяват, техният бизнес продължава да се уголемява. За да се откри по какъв начин тъкмо работи системата, сътрудник под прикритие разгласява своя лична публикация за секс услуги. Важното е какъв брой бързо ще се смъкна обявата, изключително при интервенция на управляващите. Така ще стане ясно каква роля, в случай че въобще има такава, заема Карл Ферер. Той по документи се води единствено шеф, само че двамата са известни като притежатели. Това значи, че би трябвало да се разбере дали въобще посещават офиса на компанията или не.

 Джим Ларкин

Това се прави за да се избегне оправданието, че други хора се занимават с рекламите и публикуването им, а Ларкин и Лейси просто са дали платформата. Обикновено чиновник на отдела Електронни закононарушения би трябвало да изпрати известие до главния e-mail адрес на компанията и да изиска повече информация за създателя, като в същото време това би трябвало да е ясна покана, че самата публикация би трябвало да бъде свален. Браян обаче взема решение да се обади непосредствено на Ферер, с цел да ревизира какво в действителност се случва. Ферер подвига телефона, получава номера на обявата.

Докато тече информацията, Браян ще му каже, че прави изследване по отношение на секс трафик. Програмистът също има въпроси и пита от коя организация е индивидът, който му звъни. Браян се показва като член на департамента на правораздаването в Калифорния. Ферер смъква обявата и изпраща информацията, която е поискана по-рано. Интересното в този случай е, че Ферер явно доста добре знае по какъв начин се смъкват разгласи и към този момент не приказва за първи път с властта по отношение на разнообразни разгласи.

Освен това изпраща и втори мейл, в който показва и данни за свалянето на обявата. Сега към този момент правораздаването разполага и с електронната поща на Ферер. Това е задоволително, с цел да се открие неговата локация, а по-късно и да се изиска заповед за претършуване. Оказва се, че Гугъл поддържа електронните пощи на уеб страницата. Дори и тази на Ферер е поддържана от бизнес платформата на Google. След като софтуерният колос се намира в Калифорния, департаментът елементарно може да изиска подпомагане. Във времето, в което се доближава до самото обвиняване, Маги и Браян имат всичко належащо за повдигането на дело.

Освен това имат информация за всички купувачи, които желаят да си вземат тийнейджърка за сбъдване на всички полови мечти. Агентът под прикритие е записал всичко. Освен това са открити и жертви, които също има какво да споделят. По-важното обаче е дали има обработени разгласи от самия него. Според неговата интензивност, сходни разгласи са били обработени и качени, изключително откакто той самият знае защо става.

Отначало компанията отхвърля да споделя всичко това, само че в следствие със заповед, информацията от сървърите на Гугъл се озовава непосредствено при Маги. Като компания, която би трябвало да се преценява със законите, няма право да споделя какво тъкмо се предлага и какво в действителност се случва. Едва по-късно Калифорнийския Електронен акт за дискретност ще изисква от всяка една компания да известява своите клиенти, че се води следствие и някой желае тяхната връзка. В такива моменти обаче ще се открие и още една история. В някакви моменти офицерите имат право да открият някои малки врати, с които да завоюват малко повече време.

 Локации, където Backpage работи

Дори и съдията да одобри това закъснение, то ще бъде отразено в самото дело и може да се употребява против следствието. След като един човек знае, че е преследван от закона, той може да побърза да заличи следи, като това постоянно ще прави и самото следствие още по-трудно. Самият закон за благополучие минава във време, в което молбата остава в предишното. Гугъл изпраща всичката информация в огромен транспортен плик, в който се намира харддиск с информация.

Необходими са няколко седмици, с цел да се отделят доказателства и да се отстранен тези мейли, които са публично обвързани с други клиенти и хора, отвън цялата платформа. Именно там излиза наяве, че Ферер комуникира със своите началници и е явно, че Ларкин и Лейси дефинират придвижванията на уеб страницата и какво да има на него. Някои включват цели схеми и таблици, които демонстрират клиенти, търговия на хора и още доста други. В една от всички таблици даже участват и средствата, които се вършат на месец.

Това са единствено средствата за реклама на секс услуги и даването на компаньонки. Единственият взор е ориентиран към Калифорния и района, тъй като другите щати имат своя лична пълномощия и могат да проследят всички банкови извлечения. Банковите сметки демонстрират, че главният офис се намира в Далас, Тексас и има още един огромен офис в Аризона. Жертвите би трябвало да са качили своите разгласи в Калифорния, в противоположен случай следствието не може да приключи с обвинявания. Интересен факт е, че съвсем 100% от всички средства на месец идват от секс обявите, а не от мебели и коли, както самите обвинени ще настояват по-късно.

Ферер продава реклами точно в тази секция, само че в никакъв случай не се стреми да притегля внимание за някои други. И тримата обаче работят в комбина и е явно, че доста добре знаят за трафика на хора. В това отношение при инспекция на електронната поща има прекалено много e-mail попадения за думи като „ секс трафик “, „ трафик на хора “, „ секс с малолетни “ и други. Всички доказателства разрешават на проверяващите да извадят още една по-сериозна заповед и да изискат спомагателна информация от Гугъл.

Това, което ще стане ясно е, че в границите на 4 години са извоювани близо 500 милиона $. Освен това ще стане ясно, че някои от продадените девойки ще бъдат открити мъртви, откакто са били закупени от педофил, забелязал обявата на тяхната страница. Бавно и несъмнено ФБР стартира да свързва всички случаи на изчезнали хора като Корина Слусер, която изчезва през 2017 година, откакто също получава публикация във въпросния уебсайт.

Бившата мажоретка е била видяна в мотел в Куинс, където стаите нормално се дават за час. Нейните следи завършват със сутеньор, чийто последни визити в пандиза са за физическо принуждение. С откриването на всички доказателства, Лейси и Ларкин получават общо 93 присъди за машинация, трафик на хора и предложение на полови услуги. Когато идва време за дело, единствено Ферер не се намира на мястото на обвинените.

Той бърза да спомага и да се трансформира в формален очевидец, с цел да избегне пандизът. По време на следствието и по време на самото дело – което лишава повече от година, с цел да се покажат всички доказателства – включва към 17 обвинявания за трафик на хора. Един от клиентите на Backpage е умъртвил своята клиентка. 14 от жертвите са малолетни. Добавени са към 40 обвинявания за пране на пари от целия свят, които включват даже криптовалути. Съединени американски щати съумява да замрази сумата от близо 16.5 милиона $ в банкова сметка в Унгария. Междувременно самият уебсайт през 2015 година коства повече от 600 милиона $. През 2022 година се чака да стартира ново дело, което ще издаде и формалната присъда на господата, в случай че успее да се стигне до там.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР