Един от основните недостатъци на електрическите автомобили е сравнително ограничения

...
Един от основните недостатъци на електрическите автомобили е сравнително ограничения
Коментари Харесай

Електромобил на мерцедес измина над 1000 км с еднo зареждане

Един от главните дефекти на електрическите коли е относително ограничавания пробег с едно зареждане и неналичието на задоволително добре развита инфраструктура за зареждане на батерията. Постепенно обстановката се усъвършенства с създаването на нови технологии за акумулатори и с разширение на мрежата от зарядни устройства, тъй че след няколко години картината евентуално ще е изцяло друга.

Междувременно Mercedes-Benz се похвали с достижението на своя концептуален електрически автомобил Vision EQXX, който съумя да измине над 1000 км с едно зареждане на батерията и в края на пътуването в нея е имало сила за още километри, написа mobilebulgaria.com. Автомобилът беше показан при започване на годината с обещанието за увеличена самостоятелност и в този момент компанията потвърди на процедура своите изказвания.

На 5 април с него е било преминато дистанцията от 1008 км сред Зинделфинген, Германия и Касис, Франция с прекосяване през Швейцарските Алпи и Северна Италия, което покрива разнородни действителни условия. Компанията показва, че пътуването е почнало в студени и дъждовни условия и е минало при естествени скорости, в това число дълготрайно придвижване при 140 км/ч в бързата лента на немска автомагистрала и съвсем до оптималните пътни скорости на останалите места. Средната скорост за цялото пътешестване е била 87.4 км/ч, а автомобилът тежи 1755 кг.

В края на пътуването, което е траяло 12 часа и 2 минути (движението е било 11 часа и 32 минути) и е минало в температурен диапазон 3-18 градуса, в батерията е имало още 15% сила, което стига за изминаване на още към 140 км, което съгласно Mercedes-Benz значи консумация от едвам 8.7 kWh за 10 км. При за електрическа енергия в София това коства 2.10 лева при зареждане на дневна цена и 1.21 лева при нощна. Впечатляващо.

Както споменахме пътуването е минало през разнородни действителни условия и е включвало обилие от терени, в това число стръмни планински скатове, а за впечатляващия пробег е помогнала и системата за рекуперация, която регенерира сила от спирачките. Компанията показва, че автомобила може да рекуперира при всевъзможни градиенти и при всяко прилагане на спирачките.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР