Един от организаторите на експедицията, при която в Хималаите изчезна

...
Един от организаторите на експедицията, при която в Хималаите изчезна
Коментари Харесай

Колега на Боян: И друг път сме губили връзка за седмица

Един от уредниците на експедицията, при която в Хималаите изчезна Боян Петров разкри, че и различен път не са има контакт с него в продължение на дни.

„ Обичайно е, че Боян Петров си е оставил телефона в базовия лагер, тъй като е очаквал един ден след него по маршрута да тръгнат неговите сътрудници, които имат собствен сателитен телефон. За да стопляш неща, до момента в който вървиш, би трябвало да ги държиш до себе си. Предполагам, че е предпочел да придвижва други неща ", съобщи Диян Петков пред Нова Телевизия.

" Нормално е за една седмица да го няма. И различен път също се е случвало да няма връзка с него по 7 дни. Но пък сме имали информация от хора, които са вървели с него ", сподели Петков, като в това време разкри, че Боян обича да върви самичък, тъй като по този начин се усеща по-комфортно и може да върви със лично движение.

" Надяваме се до момента в който неговите сътрудници са се качвали към 3 лагер, той да е стигнал до върха, а след това да е тръгнал да се връща след тях ", добави той.

По думите му сега в региона няма стихия, само че времето е неприятно и духа мощен вятър.

" Смятаме, че той е в лагер 1, където има храна и вода ", съобщи Петков. Ако има опция, в избавителната акция ще се включат и хеликоптери от Китай. Тяхното идване обаче е затруднено от вятъра “, добави уредникът.

Относно обстоятелството, че палатката на Боян е била открита на последния лагер 3, Петков изясни, че това е обикновено: " Палатката се оставя и тръгваш да катериш върха. Някои хора даже не си взимат раницата. Те носят единствено най-необходимото. Това е напълно обикновено ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР