Един от обвиняемите по делото за фалшиви пари, печатани в

...
Един от обвиняемите по делото за фалшиви пари, печатани в
Коментари Харесай

Обрат по делото за фалшивите пари – един от обвиняемите остава в ареста

Един от обвинените по делото за подправени пари, печатани в хале на висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ", остава в ареста. Това реши дефинитивно втората инстанция – Софийският апелативен съд. Обратът настъпи, откакто прокуратурата показа. Според експертното умозаключение те не са " реквизитни " пари, а са печатани като същински. В залата юристите подчертаха, че банкнотите нямат наложителните холограмни отбрани и по тази причина не трябва да се смятат за подправени. Съдът обаче реши, че 46-годишният Илия Ненов би трябвало да остане под стража за непрекъснато. Даниела Андонова, която също бе арестувана, ще бъде под домакински арест.

На първа инстанция и двамата бяха освободени против най-леката мярка – подписка. Съдът не откри нито едно доказателство, че става дума за подправени пари, тъй като качеството им е доста неприятно. В експертизата на Българска народна банка обаче е записано, че за печатането им е употребена технология като при същински банкноти. Освен това бе очебийно, че сходни са открити и по друго следствие – още веднъж за имитация.

След решението на съда Ненов бе задържан в залата. Съдиите откриха, че има задоволително данни да се допусна, че и двамата са направили закононарушението, в което са упрекнати. Магистратите подчертаха, че банкноти като откритите към този момент са засичани в обращение.

Сагата с подправените пари стартира предходната седмица,, че разрушили печатница, намираща се в парцел на висшето учебно заведение. Те обявиха още, че един от задържаните е имал трудов контракт с университета., че това не е правилно. В последна сметка се оказа, че халето е било отдадено чартърен на компания, чийто капитал е благосъстоятелност на висшето учебно заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР