Един от носителите на “Тройната корона” Нийл Робъртсън ще пропусне

...
Един от носителите на “Тройната корона” Нийл Робъртсън ще пропусне
Коментари Харесай

Без Нийл Робъртсън на “Мастърс” за първи път от 12 години

Един от носителите на “Тройната корона” Нийл Робъртсън ще пропусне изданието през януари 2018 година на един от трите най-престижни шампионати по снукър - “Мастърс”. Това стана факт, откакто отстъпи с 5:6 на Марк Джойс в трети кръг на Шампионата на Обединеното кралство, а пък Райън Дей се класира за осминафиналите след 6:5 над Марк Уилямс и по този начин сигурно ще остане пред Гръмотевицата от Австралия в топ 16 на класацията “Надпреварата за “Мастърс”. Робъртсън пък е първенец в UK Championship от 2015 година и с ранното си отпадане ще загуби голяма част от извоюваните тогава 150 хиляди паунда и ще загуби позициите си в топ 16 на международната класация.

Така феновете в “Александра Палас” в Лондон няма да гледат онлайн Нийл Робъртсън за първи път от 2006 година, като 2004-а получава “уайлд кард” от уредниците и прави дебют в най-престижния шампионат отвън ранкинг системата. Единственият и най-малък късмет русокосият левичар от Мелбърн да взе участие в “Мастърс” и през януари 2018-а е някой от играчите над него в таблицата да се отдръпна заради някаква причина.

Самият дуел с Джойс стартира по-добре за Робъртсън, който поведе с 4:3 след солидни серии от 128, 79, 105 и 84, само че противникът му взе идващите два фрейма с поредици от 50 и 80. Робъртсън още веднъж показва стабилен брейк-билдинг и с 90-ица за 5:5. В решителния фрейм австралиецът поведе с 53-14, само че не можа да приключи работата си и с дълга алена Джойс подхвана отлична разчистваща аудиенция на стойност 42 точки, които му бяха задоволителни за трагичния триумф.

Thanks mate. Once I stop doing silly things in the 50/50 frames I'll start getting my hands on more https://t.co/MevOY9iMio
— Neil Robertson (@nr147) December 5, 2017
Робъртсън призна, че не е отчаян от представянето си, тъй като е било солидно и похвали противника за отличното справяне с напрежението, изключително в края. Впоследствие в “Туитър” той също показва позитивизъм: “Веднъж да спра с нелепостите в оспорваните фреймове, ще се добера до още титли. Не желая да лишавам от разчистването на Джойс. Най-важното е, че още веднъж се любувам на играта. Благодаря на всички за невероятните известия през седмицата.”
Take nothing away from Joyce's clearance Importantly I'm enjoying the game again. Thanks everyone for the amazing messages this week
— Neil Robertson (@nr147) December 5, 2017
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР