Един от най-старите методи за манипулация е бил обвързан винаги

...
Един от най-старите методи за манипулация е бил обвързан винаги
Коментари Харесай

Модерните европейски протести за евтин газ демонстрират едно повторение на познат сценарий

Един от най-старите способи за операция е бил привързан постоянно с общественото мнение. Колкото повече се управлява една аудитория, толкоз по-големи са възможностите едно задкулисие да обслужва личните си ползи. Във времето, в което четете тези редове, най-вероятно и множеството европейски митинги за на ниска цена газ и електричество ще са минали или ще се подсилят през седмицата. Разбира се, пътят на газа и използването му за практикуване на напън не могат да бъдат пренебрегнати.

Синьото гориво играе от дълго време роля на кръвоносна система на Европа. Електричеството се основава с него, повече от половината артикули в хранителната индустрия се раждат с него, а да не забравяме, че не са и малко колите, които избират тъкмо този източник на сила, с цел да се движат и несъмнено, значително е в пъти по-екологично чисто, по отношение на всички останали вероятни. Преди да достигнем до първопричината за изразяването на публичното мнение, въпреки и 70 хиляди души на фона на Прага с популация от 1.309 милиона души, е на практика под 0.7%.

Подобна е цифрата и за останалите европейски градове, затова Европа, НАТО, Европейски Съюз и други сходни организации, към момента не могат да се разклатят толкоз мощно, колкото по-голямата част от медиите на изток ще демонстрират. Нека проследим някои от главните аргументи за митинга, както и обстоятелството, че Руската федерация през днешния ден продължава да управлява един от най-важните запаси.

Странно или не, мнозина пропущат обстоятелството, че първите газопроводи стартират да се строят в средата на Студената война. Огромните находища на Русия не могат да бъдат пренебрегнати и сигурно се трансформират във фактор. Съюз на съветските социалистически републики няма какво друго да предложи, един паметен миг от историята им е привързан със заплащането на безалкохолната напитка на Pepsi със остарели бойни кораби, които по-късно да се нарежат за скрап. Благодарение на тази договорка, компанията за освежаващи питиета ще бъде 8/10-та морска мощ.

Такъв казус няма да бъде открит на никое място другаде. Сделката за построяването е следната: руснаците ще създадат газопровода до Западна Европа, а останалите компании ще би трябвало да го довършат. Преди доставката на синьо гориво в Западна Европа да стартира, страни като Финландия, Обединените Арабски Емирства и Индия ще се радват на големи количества, заплатени с минимални средства. Точно тук стартират и проблемите.

Едната страна желае да получи на ниска цена газ, другата няма какво да предложи, с изключение на този запас. Преди въобще да се намеси политиката, икономистите виждат сходна инвестиция като извънредно рационална и сполучлива. През 60-те години вноса на първични материали от Съюз на съветските социалистически републики е едвам 6%. Украйна и Полша получават тази суровина непосредствено от Съюз на съветските социалистически републики, само че Германия или най-малко половината от нея, се радват доставки непосредствено от Съединени американски щати. Газопроводът „ Дружба “ би трябвало да покаже новото начало и да се опита да затопли дома на всеки един европеец. Единственият проблем е, че доставката на синьо гориво ще се случва от една страна, потвърдила се като доста опак сътрудник в предишното.

Съединени американски щати не харесва концепцията и упорства да има най-малко още няколко източника. Опитва се да манипулира пазара, да покачва цената на главните първични материали за построяването ѝ, само че все пак е реалност, че някъде през 80-те години е реализирана последната договорка и газът е един от най-популярните артикули за експорт.

Какво е общото сред Руската федерация през днешния ден и всички налични митинги? Как би трябвало да се преглежда този сигнал, изключително откакто в последната седмица стана ясно, че заради повреди и проблеми в системата, преносът на газ от Газпром до Западна Европа не може да се извърши. Логично е, че когато има наказания, реципрочният отговор може да пристигна съвсем незабавно и да бъде тъкмо толкоз недопечен, колкото сме привикнали да виждаме. Липсата на гориво способства за инфлация, способства за повишение на горива – изключително откакто още веднъж по-голямата част от тях идва непосредствено от Русия.

Петролът не съумя да подейства толкоз бързо, колкото газът. Очевидно е, че когато цените се трансформират, недоволството ще е задоволително огромно, а това ще докара до митинги, искащи решение на казуса. Примерът от Прага демонстрира тъкмо това, само че дано обърнем внимание кой тъкмо го провежда. След един несполучлив избор на съмнение, множеството фенове на извънредно дясната политика, както и членове на „ Работническата партия за обществена правдивост “ не престават да желаят едно и също – неутралитет и предпочитание за директни доставки на газ от Русия.

От другата страна на спора ще открием, че сателитни фотоси демонстрират свободно горене на природен газ, откакто същият по този начин и не стига до крайния си консуматор. Други забавни фрагменти са каро като ръководителя на „ Алианса на националните сили “ – Владимира Витова и други. Впрочем не би трябвало да забравяме, че работническата партия влиза в историята като една от изключително нападателните, стремяща се още през 2008 година да нахлуе в Джанов и да се изправи против квартал цялостен с роми.

Изпратените тогава 500 почитателя от крайната десница се изправят против 1000 служителя на реда, пристигнали с водно оръдие, тежко съоръжение, както и хеликоптер. Отдавна се твърди, че същата партия работи напълно с поддръжка от Кремъл, както може да се забележи даже от Украинското разузнаване, споделило тази фотография в туитър, акцентирайки някои от новите политически сили, съпроводени с помощи от изток. През 2015 година същата партия и нейните фенове имаха различен таргет – идващи украински бежанци след събитията в Крим.

Това е същата партия, която дълго време бойкотира и се афишира против Covid-19 ограниченията, въведени в страната при опит за въвеждане на по-строги наказания. Според издания като romea.cz има и още забавни фрагменти, които се считат за обслужващ личен състав на Кремъл. Това са хора като Жана Хамплова, Иван Новески, Джиндрач Ражчи и Петра Редова.

Последната даже е звезда в конкуренцията за скандални видеа, обвързани напълно против Covid-19 имунизациите и техните резултати. Според нея, имунизациите имат чипове, предизвикват най-различни разновидности, не работят и са нов метод за надзор на популацията. Повтарянето на всички тези събития и поддържането на този сюжет не би трябвало да изненадва никого, изключително откакто се повтаря от ден на ден. При възможен триумф, мнозина биха могли да споделят какъв би бил и идващия сюжет в Чехия.

Редова твърди, че е работила в болница Бърно и е следила всички тези промени и последици от имунизацията. Единственият проблем е, че всички болнични заведения побързаха да отрекат, че в миналото въобще са имали подобен чиновник, като предоставиха и архивите си на всеки по-любопитен публицист. Сред участниците и уредниците на митинга може да бъде открит и Ярослав Фолдина.

Въпросният е прочут с това, че отхвърля неведнъж Холокоста и жертвите, които са паднали по време на Втората Световна война. Известен е с това, че не обича изключително роми или други членове от малцинствата в Чехия. Не се тормози да показва своите крайни отзиви в ефирен ефир, които постоянно стават повече от скандални. Същият човек даже се заканва, че ще закупи мястото, където ще се издига мемориал за жертвите от Холокоста, включващи и роми, с цел да построи свинеферма.

При възможен триумф, неговата задача ще е да обезпечи безвъзмезден обяд на всички деца в учебно заведение, употребявайки животните от същата плантация. Журналистите, участвали на въпросния митинг настояват, че се събират и търсят хора с извънредно дясно мнение, известни на полицията, както и във футболните среди, където постоянно се развъжда една особена порода от фенове, вярващи напълно в своите нео-нацистки идеологии.

Следователно на 3-и септември тази година ще открием, че точно „ цветът “ на Чехия се е събрал да стачкува или лавира за цените на газа и електричеството, стремейки се да реализира дестабилизация и събаряне на актуалното държавно управление. Очевидно е, че в доста връзки сюжетът е еднакъв и даже не се трансформира, липсва въображение, с изключение на крайни изявления, обвинявания във фашизъм, рискови ваксини, неработещи ограничения и рисуването на една химера, в която има единствено един избавител и явно същият е спрял газа. В случай, че се чудите кои тъкмо митинги съумяват да съумеят и каква е минималната цифра, то не забравяйте, че отговорът се крие първоначално и до края на 90-те години с рухването на Съюз на съветските социалистически републики.

Работниците на Минск излизат на митинг през 1991 година след следващата стремглави повишавания на цените и неналичието на отговор от комунистическата партия, жителите на Беларус дефинитивно поставят завършек на безумието. На 23 август 1989 година повече от 2 милиона души ще се включат в митинг за свалянето на руския режим. Хора от Литва, Латвия и Естояния ще се разгласят срещу остарелият си стопанин. Така наречената Балтийска жива верига остава в историята, като един от най-светлите образци в борбата за самостоятелност.

Кримските татари или по-скоро българи (нека не забравяме, че това е обидното име, което Тротски слага на българите в Казан и близките територии), стартират да стачкуват на 6 март 1989 година с готовност да се завърнат назад в родните си места. В този случай става въпрос за Крим. Екстрадирани са по време на Втората Световна война, когато се твърди от Сталин, че са помагали на германците. През юни ще има и митинг в Молдова, където ще се желае премахването на съветски и признаването на молдовския като формален език на страната.

Киев ще последва образеца през октомври, когато също ще изрази желанието си за независимост. На 21 януари 1990 година украинците ще създадат верига от хора, започваща от Лвов до Киев, с цел да сложат завършек на обединяването от 1991 година Грузинците вършат това на 10 април 1991 година откакто страната им най-сетне афишира самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики. Таджикистан ще направи своя митинг за самостоятелност на 15 февруари 1990 година На тях не е разрешено да бъдат самостоятелни и единствено след две години ще стартира кървава революция. Тя ще завърши някъде през 1997 година с десетки хиляди убити.

Украинската юноша в борба за самостоятелност ще продължи своята акция и ще организира алегорично заравяне на Съюз на съветските социалистически републики на 30-и септември 1990 година През септември ще продължат с ново събиране в борбата за самостоятелност. През август 1991 година ще се наложи даже танковете да влязат в Москва, с цел да може да се извърши прелом. Между 19-22 август ще има среща сред комунисти и фенове на отхвърления Михаил Горбачов.

Протестите са нещо хубаво, само че тук рядко печели идеологията, а единствено хората, които носят повече оръжия, а тъкмо затова се печели само и единствено напрежение. Благодарение на това ще се появят и повече мотиви за Европа да се счита за нацистка, фашистка или всякаква друга „ стка “. Допускат се най-различни тълкования. От друга страна не би трябвало да забравяме и митинга на съветски и сръбски емигранти в Ирландия, изразявайки своето неодобрение от проектите на страната да се включи в НАТО. Мъдрите решения не престават.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР