Един от най-радикалните германски инфлуенсъри сред любителите на конспиративни теории

...
Един от най-радикалните германски инфлуенсъри сред любителите на конспиративни теории
Коментари Харесай

Най-известният глас на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините - Живот

Един от най-радикалните немски " инфлуенсъри " измежду феновете на тайни теории Оливер Яних е задържан във Филипините.

Според " Шпигел " Яних е разследван от азиатските управляващи по съмнения за извърешно закононарушение - отвън обстоятелството, че Германия е издала заповед за арест против него още от 22 април поради обществените му апели към принуждение.

Оливер Яних притегля вниманието на управляващите по време на пандемията, когато се утвърждава като един от най-агресивните разпространители на подправени вести.

Още от 2017 година той е очевиден последовател на конспирациите, които се развиват в така наречен мрежа QAnon в Съединени американски щати, обвиняваща политическия хайлайф на Демократичната партия за всевъзможни сензационни закононарушения.

Основният " закон " на QAnon гласи, че Доналд Тръмп води загадка война против сатанистки скрит план на педофили, ръководещ международна мрежа за трафик на деца. Теорията твърди, че следва ден, наименуван „ Бурята “, в който някогашният към този момент американски държавен глава ще арестува всички членове на тази загадка група. Нито една част от нея не е основана на обстоятелства, само че завладя мозъците на голям брой американци - дотам, че на 6 януари 2021 година част от тях щурмуваха Капитолия.

Германия също се оказа във " вихъра " на QAnon през последните две години поради напрежението към налагането на противоепидемичните ограничения поради Covid.

Каналът на Яних в YouTube е заличен през есента на 2020 година, само че той продължава да популяризира свободно наличието си в Telegram.

Германската прокуратура го проверява за това, че обществено е обидил различен човек и че е призовавал за убийството на някогашни членове на федералните и локалните управляващи в интервала 2020-2021.

Той е следен от проверяващите от години, които го разказват пред " Шпигел " като " най-известният представител на QAnon в германоезичния свят ".

Целта на Яних била да популяризира извънредно дясно екстремистко наличие и да зарежда всеобщо съмнение у почитателите си против обществената, икономическата и политическата система на ГЕрмания.

От няколко години Оливер Яних живее във Филипините, където е построил общественост от " съидейници " на остров Таблас. В сряда заран блогър от Австрия, който желал да направи изявление с него за " новите данни за масонството ", само че диалогът не се е състоял, тъй като Яних го е уведомил за ареста.

Германецът е работил в предишното като финансов публицист, само че през 2015 година той е наказан за пазарна операция, откакто е направил рекомендация за закупуване на акции на канадска компания през списанието си, без да разкрие, че самият той държи обилни дялове в нея и има пряк интерес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР