Един от най-популярните инвеститори в акции на американския пазар неочаквано

...
Един от най-популярните инвеститори в акции на американския пазар неочаквано
Коментари Харесай

Защо 81-годишната Нанси Пелоси стана популярна сред младите инвеститори

Един от най-популярните вложители в акции на американския пазар ненадейно се оказа законодател. 81-годишната Нанси Пелоси, която от 2019 година е ръководител на Камарата на представителите – т.е. долната камара на двукамерния парламент на Съединени американски щати, се оказва, че прави доста печеливши вложения и акциите, които купува нарастват приблизително с 20-30%, демонстрира разбор на Yahoo Finance. Това е и повода в последните седмици нейната инвеститорска активност да притегли огромен интерес от страна на младите частни вложители, които се провеждат и споделят отзиви за подценени акции във конгреси като WallStreetBets.

Сделките на Пелоси могат да се проследят, защото през 2012 година някогашният президент Барак Обама вкара закон, съгласно който всеки, който е на върховен държавен пост, би трябвало да заявява какви покупко-продажби с акции е правил в границите на 45 дни след договорката.

Така излиза наяве, че при започване на 2020 година Пелоси и нейният брачен партньор са придобили акции на Crowdstrike и Tesla. Малко по-късно Камарата утвърждава няколко закона, които са в поддръжка на електрическите автомобили и цените на двете компании скачат.

След това те купуват акции на Гугъл, а малко по-късно се одобряват закони, съгласно които пред огромните софтуерни компании няма да бъдат поставяни нови регулации, споделя Крисофът Джозеф, съосновател на платформата Iris, която следи вложенията на известни персони и държавни чиновници.

„ Това не значи наложително, че тя се възползва от вътрешна информация за това какви закони следва да бъдат утвърдени и не, само че е допустимо и  да е тъкмо по този начин “, разяснява още Джозеф.

По данни на Yahoo Finance 10-те акции, в които Пелоси има максимален дял са: Roblox Corp, CrowdStrike Holdings, Tesla, NVIDIA, Netflix, Paypal, Apple, Alphabet, Microsoft, Фейсбук.

Този материал е единствено с информативна цел и не би трябвало да се употребява като съвет за взимане на капиталово решене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР