Един от най-обещаващите млади български треньори, Александър Захариев, бе на

...
Един от най-обещаващите млади български треньори, Александър Захариев, бе на
Коментари Харесай

Роден треньор изкара едноседмичен стаж в Парма

Един от най-обещаващите млади български треньори, Александър Захариев, бе на едноседмично посещаване в школата на Парма. Въпреки възбраната за аудитория по трибуните, като специфичен посетител с покана персонално от шефа на школата на италианците, наставникът съумя по време на своя престой да изгледа 2 мача на U17, един на Примаверата, както и дербито при U18 Парма – Аталанта, приключило със зрелищното 3:3.

Александър получи и достъп до цялата база и всички тренировки в академията на Парма. Наставникът организира диалози с треньори от школата, както и персонално с шефа й Лука Пиаци. С последния бяха разисквани и благоприятни условия за по-тясно съдействие в бъдеще. Александър имаше и дълги диалози с един от най-талантливите млади български футболисти – Божидар Костадинов, който показа доста неща от „ кухнята “ на Парма и методите на работа там.

Миналата година играчът мина в италианския тим и сега се състезава за U 17 групировката.

Школата на Парма е една от най-добре работещите в Италия. Академията разполага с 5 естествени огромни терена, 2 огромни изкуствени, 1 дребен неестествен, 2 фитнеса, хотелска част и ресторант за първия тим, както и общежитие за школата.

Новият притежател на клуба към този момент е стартирал план за създаване на още няколко терена, нов фитнес и още по-голямо общежитие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР