Един от най-любимите ни плодове - бананите. Полезен, вкусен, сладък.

...
Един от най-любимите ни плодове - бананите. Полезен, вкусен, сладък.
Коментари Харесай

Запазете бананите свежи с тези 5 трика!

Един от най-любимите ни плодове - бананите. Полезен, апетитен, сладостен. Подходящ както за закуска, по този начин и за десерт, по този начин и за добавка към кекс или леден шейк.

Но главният ни проблем с тях е какъв брой бързо се скапват преди да сме се усетили.

Ето няколко трика по какъв начин да предотвратим това!

1. Дръжте ги нависоко

По огромните супермаркети няма да ги видите закачени, тъй като там съвсем всякога са зелени и могат да си разрешат да ги държат един върху различен.

Но да вземем за пример на пазрите можете да забележите тази панорама. Това се дължи на обстоятелството, че с помощта на личната си тежест, тъканта им не се скапва и им оказва помощ да продължат да зреят.


 Банановата кора оказва помощ при тези неща! Банановата кора оказва помощ при тези неща!
Когато приключите с вкусния и потребен банан не изхвърляйте кората, а я използвайте за тези пет хитри трика, които ще са в помощ на ваше...

2. Купувайте ги по-зелени

Ако бананът е взет зелен от маагзина ще му отнеме доста повече време в домашни условия да презрее и да се скапе, изключително в случай че взимате по-голямо количество и мъчно изяждате всичките бързо.

Ако си купувата към този момент узрели банани, е добре или да ги консумирате незабавно или да ги употребявате за подготвяне на нещо с тях.

3. Завийте стеблата им с фолио

Етиленов газ е съединяване, отделящо се при зреенето на някои плодове и едни от тези плодове са бананите. Когато увиете стеблата и кочаните им с алуминиево фолио, ще задържите този газ и по този начин ще ускорите процеса зреене.
 Как да запазим зеленчуците свежи за по-дълго време? Как да запазим зеленчуците свежи за по-дълго време?
Няколко рекомендации по какъв начин да съхранявате вярно храната вкъщи, както и нормалните лайфхакове, с които би трябвало да сте наясно, с цел да имате...

4. Съхранявайте ги в хладилника

Когато сте си купили по-зрели банани, от време на време единственият излаз е да ги приберете в хладилника и да паузирате процеса на повреждане, само че това може да ги лиши от естествения им усет.



5. Замразяване!

А в случай че желаете да ги запазите за по-късна консумация, като подготвяне на някакъв сладкиш или бананов самун, замразете бананите! Те се размразяват елементарно и са идеални за печива с банани.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР