Един от най-легендарните и обичани нападатели на ЦСКА от близкото

...
Един от най-легендарните и обичани нападатели на ЦСКА от близкото
Коментари Харесай

Легендата Димитър Марашлиев на 70 години!


Един от най-легендарните и обичани нападатели на ЦСКА от близкото минало Димитър Марашлиев навършва през днешния ден 70 години - толкоз, на колкото ще стане и клубът на сърцето му през новия сезон, само че напролет на 2018 година.

Той неслучайно дефинира ЦСКА като своя втори роден дом. Марашлиев идва в тима през 1966 година, като остава 11 години при " алените ".

С армейците той записва впечатляващите 246 мача и отбелязва 73 гола. Той е шесткратен първенец на България и четирикратен притежател на Купата на Съветската войска. Полуфиналист в шампионата за Купата на европейските първенци през 1967 година. " Майстор на спорта " от 1969 година

За ЦСКА има 26 мача и 9 гола в евротурнирите (21 мача с 8 гола за КЕШ и 5 мача с 1 гол за КНК). На 7 ноември 1973 година бележи първия гол за триумфа с 2:0 над Аякс, с който ЦСКА отстрани от евротурнирите настоящия европейски клубен първенец, като споменът от този превъзходен мач още не го е напуснал.

" ЦСКА е всичко за мен. Винаги се веселя на триумфите и претърпявам загубите. Хората не престават да ме търсят за мнение, когато има радостни и тъжни мотиви към обичания клуб ", приключи Марашлиев, който ще отпразнува през днешния ден юбилея в компанията на най-близките си хора.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР