Един от най-известните случаи на наблюдение на НЛОв Аржентина е

...
Един от най-известните случаи на наблюдение на НЛОв Аржентина е
Коментари Харесай

31 октомври 1963-а: Един от най-известните случаи на наблюдение на НЛО

Един от най-известните случаи на наблюдаване на НЛО в Аржентина е случай от 1963 година, станал край плантация покрай градчето Транкас в провинция Тукуман.

На 31 октомври 1963 година семейство Морено били в дома си. Антонио и Тереза Морено, трите им дъщери, както и прислужницата били по стаите си, тъй като денем било прекратено електрозахранването в региона. Родителите били заспали, само че дъщерите им били будни, когато прислужницата им съобщила, че вижда странни светлини на към 200 метра от къщата.

Сестрите излезли и видели невероятни светлини в далечината, в региона на минаващата наоколо железопътна линия. Първоначално те решили, че има влаков случай, само че когато се доближили до железопътната линия, видели два светещи обекта, висящи ниско във въздуха и свързани с нещо като светлинен тунел. Малко по-късно се появил и един по-голям обект с дискообразна форма, от дъното на който се излъчвали зелени лъчи. Едната от сестрите подложила ръка под светлината, само че тя като че ли минала през нея като през стъкло.

Малко по-късно от обекта се появила лека мъгла с аромат на сяра и изригнала мощна изгаряща светлина. Те побягнали с писъци към къщата. Двете сестри и прислужницата получили изгаряния на лицето и ръцете.
 извънземни Thinkstock/Getty Images
Странните светлини продължавали да се реят в небето още към 30 минути, след което се отдалечили в източна посока, оставяйки след себе си оранжево зарево.

На сутринта пристигнала полиция. Имало и други очевидци от прилежащи парцели. Следователите разкрили сиво бял прахуляк по растенията и дребни топченца със същия цвят. Химичният разбор определил състава им – 96,48% калциев карбонат и 3,51% калиев карбонат. Малко по-късно част от дърветата в региона изсъхнали.

Местните управляващи прекратили следствието без умозаключение.

Още по тематиката за НЛО:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР