Един от най-известните отбори в германския футбол - Кьолн се

...
Един от най-известните отбори в германския футбол - Кьолн се
Коментари Харесай

Кьолн няма да отваря академия в Китай, заради комунизма в страната

Един от най-известните тимове в немския футбол - Кьолн се отхвърли изцяло от плана си да отвори футболна академия в Китай на стойност 1,8 милиона евро. От клуба аргументираха решението си с това, че не желаят да имат общо с “бруталния тоталитарен режим” в страната. Всичко по плана вървеше добре до миналото лято, когато всичко беше краткотрайно спряно. Сега “козлите” оповестиха, че изцяло се отхвърлят от него.

“Не се нуждаем от Китай в спорта - безапелационен беше пред Kölner Stadt-Anzeiger членът на клубния съвет на Кьолн Щефан Мюлер-Рьомер. - Там е налице жестоко неуважение на гражданските права. Всичко се следи от камери, като ситуацията е по-тежко от това, което Джордж Оруел си е представял. Следя развиването на Китай през последните 20 години и на няколко пъти съм бил там на място. Знам какво приказвам. Ето за какво считам, че Кьолн не би трябвало да развива никаква активност там.”, показа още той.

Тези дни тематиката за погазването на правата в Китай стана настояща в света на футбола около обява на полузащитника на Арсенал – Месут Йозил. Според него там е налице дискриминационно отношение към уйгурските мюсюлмани - тюркска националност, обитаваща Северозападен Китай. Бившият национал на Германия упреква управляващите в най-многолюдната страна, че подлагат въпросните хора на мъчения. Йозил обаче изненадващо не бе подсилен от клуба си, който дори се разграничи от написаното от него в обществените мрежи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР