Златната топка на Диего Марадона, връчена му за най-добър футболист

...
Златната топка на Диего Марадона, връчена му за най-добър футболист
Коментари Харесай

Златната топка на Диего Марадона от световното първенство през 1986 година ще бъде продадена на търг във Франция

Златната топка на Диего Марадона, връчена му за най-хубав футболист на международното състезание през 1986 година, ще бъде продадена на търг във Франция през юни, оповестиха от аукционна къща Aguttes.

Това е първата Златна топка, която ще бъде продадена на търг, а цената й към момента не е избрана. От аукционната къща чакат да донесе милиони на 6 юни.

Марадона, който умря през 2020 година, завоюва премията откакто изведе Аржентина до успех на международния шампионат в Мексико, отбелязвайки пет гола на шампионата, на което играе във всички срещи без промяна. Турнирът евентуално се помни най-вече и с двата гола на Марадона против Англия на четвъртфиналите. Първото попадение по-късно стана известно и като вкарано с Божията ръка, а второто бе определено за Гол на века.

Фланелката, която Диего Марадона носи в този ден, както и топката от мача, към този момент бяха продадени на търг.

След представянето си против Англия, именитият аржентинец означи два гола в срещата с Белгия на полуфиналите, а във финала Аржентина печели с 3:2 против Западна Германия.

Наградата на Марадона от Мондиал 1986 бе изчезнала, преди да се появи измежду няколко титли в аукционна къща. Наскоро тя бе поверена на Aguttes, която организира следствие за произхода на оценката и съумя да удостовери, че това е тъкмо наградата, връчен на починалия аржентински футболист.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР