Един от най-известните и харесвани американски певци Тони Бенет е

...
Един от най-известните и харесвани американски певци Тони Бенет е
Коментари Харесай

Почина известният американски певец Тони Бенет

Един от най-известните и харесвани американски артисти Тони Бенет е умрял на 96-годишна възраст.

Кариерата на Бенет в поп и джаз музиката стартира още през 50-те години на 20 век, като той бе възприеман като " златен стандарт " за реализатор с помощта на артистичния си гений и безупречна техника.

Роден в Ню Йорк през 1926 година в семейство на италиански имигранти, той стартира да учи музика и изобразяване, преди да бъде мобилизиран в армията през Втората международна война и изпратен в Европа. След края на войната той продължава да работи в оркестър към въоръжените сили и пробва да сътвори солова кариера.

Първите му записи датират от 1950 година, само че един от най-известните му шлагери излиза през 1962 година - " I Left My Heat in San Francisco ".

Песента му носи първите награди " Грами " за най-хубав мъжки соло вокалист и проправят пътя му към върховете на класациите за известна музика.

70-те години водят до серия от професионални и персонални неуспехи - банкрут на лейбъла, който издава албумите му, тежък бракоразвод с втората му брачна половинка и съвсем смъртоносна кокаинова взаимозависимост.

През 1980 година синът му Дани взема решение да стане управител на музикалната кариера на татко си и да го избави от забравата, като му обезпечи гостувания в MTV и Шоуто на Дейвид Летерман.

Няколко години по-късно Бенет още веднъж записва хитови албуми, за които печели " Грами ".

Едно от най-известните му постижнения бяха сбирките с дуети по типичен стандарти, които той записваше в последните десетилетия с музиканти като Ейми Уайнхаус, Лейди Гага, Елтън Джон, Пол Маккартни, Стинг, Барбра Стрейзанд, Даяна Крол, Селин Дион и други

През 2016 година той е диагностициран с заболяването на Алцхаймер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР