Един от най-известните американски актьори празнува днес рожден ден, научи

...
Един от най-известните американски актьори празнува днес рожден ден, научи
Коментари Харесай

Една легенда на 80: Той има над 100 роли в киното, a у нас става известен от сериала Богат, беден

Един от най-известните американски артисти чества през днешния ден рожден ден, научи Sofia24.bg . Става въпрос за Ник Нолти, който навършва 83 години през днешния ден. Той е роден на 8 февруари 1941 година в Омаха. У нас става известен още през 70-те години на предишния век от ролята си на Том Джордаш в сериала " Богат, безпаричен “, както и във кино лентата " 48 часа “, където си партнира с Еди Мърфи. Нолти има над 100 функции в киното. Той остава диря в Холивуд с функции си и във филми като “Нос Страх ", “Страдание ", “Принцът на приливите ", “Тънка алена линия ", “Хотел Руанда " и други. 

За ролята си в " Принцът на приливите " от 1991 година е почетен с премия " Златен глобус " и за пръв път е номиниран за премия " Оскар ". През 1992 година сп. " Пийпъл " го разгласи за " най-секси мъж ". През 2017 година е почетен със звезда на холивудската Алея на славата.

Нолти се е лекувал от наркотична и от алкохолна взаимозависимост. През 1965 година той е задържан за подправяне на персонални карти на него и приятелите му, с цел да могат да влизат в питейни заведения. Тогава му постановат санкция от 75 000 $ и е заплашен от присъда от 45 години затвор, която след това отпада, само че обвиняването му го прави неспособен за военна работа. Заради това той в никакъв случай не е служил в американската войска.

През 2002 година е хванат от полицията в Малибу да кара в нетрезво положение. Медицинските проучвания демонстрират, че с изключение на алкохол в кръвта му има и следи от опиати. Осъден е условно на три години и се задължава да минава през непредвидени медицински проби. Не апелира присъдата.

Към момента той живее със брачната половинка си Клайти и щерка им Софи в къща в Малибу. Играе дружно с щерка си " Глава, цялостна с мед " от 2018 година Преди да срещне Клайти той има три брака.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР