Един от най-издирваните испански наркотрафиканти е арестуван в България. Мъжът

...
Един от най-издирваните испански наркотрафиканти е арестуван в България. Мъжът
Коментари Харесай

Заловиха във Варна един от най-издирваните испански наркотрафиканти

Един от най-издирваните испански наркотрафиканти е задържан в България. Мъжът се е готвел да избяга във Венецуела. За да избегне залавянето си, испанският наркодилър трансформирал фрапантно външността си, като качил над 50 кг.

Варна

Испанският наркотрафикант е заемал значима роля в рискова незаконна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа огромни количества кокаин от Южна Америка. Името му е Хорхе Арбиза и е на 44 години. Стоял е високо в незаконната мрежа, като е отговарял за приемането на кокаина в Испания и за събирането на парите от опиата.

Той е един от десетте най-издирвани хора в Кралството. Но най-любопитното - като на кино - е, че с цел да заблуди полицейските служби, наркотрафикантът надебелял с цели 50 кг.
Радослав Лазаров - и.д. областен прокурор на Варна: Испанският гражданин се търси за огромен наркотрафик и за присъединяване в интернационална проведена незаконна група, както и за пране на пари, обвързвано с този наркотрафик….Любопитна детайлност е, че е арестуван с подправени документи за идентичност - открита е самоличността му с дактилоскопски отпечатъци.
Мъжът е живял във Варна известно време. Задържан е на 17-ти февруари в центъра на града. Имало е съмнения, че може да пътува въоръжен. Арестът е сбъднат от българската полиция. Преди дни Варненският областен съд е решил да го екстрадира в Испания.
Радослав Лазаров - и.д. областен прокурор на Варна: Доколкото е упоменато в документите по настояването за предаването му, грози го затвор от 13 години и 6 месеца в Испания. В България няма по какъв начин да бъде съден, тъй като не е направил закононарушение по българския углавен закон.
Не е ясно дали Хорхе се е въодушевил от киното по какъв начин да промени външността си, с цел да избегне ареста. Или занапред киното ще се въодушевява от историята на Хорхе. Но проектът му е проработил цели 5 години, тъй като Гражданската армия в Испания се пробва да го залови още от 2013-та.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР