Един от най-големите виетнамски производители на обувки за марки като

...
Един от най-големите виетнамски производители на обувки за марки като
Коментари Харесай

Виетнамският производител на Nike и Adidas съкращава 1 200 работни места

Един от най-големите виетнамски производители на обувки за марки като Nike, Adidas и Reebok ще редуцира работни места за трети път тази година, оповестиха държавните медии, базирайки се на неналичието на поръчки.


Страната от Югоизточна Азия е измежду най-големите експортьори на облекло, обувки и мебели в света, само че икономическият ѝ напредък е муден през първата половина на годината, защото спадът в търсенето се отразява на износа.

PouYuen Vietnam, поделение на основаната в Тайван Pou Chen Group, ще редуцира към 1200 служащи с непрекъснати контракти от края на август, заяви VnExpress, базирайки се на локален чиновник в Хо Ши Мин.

" PouYuen Vietnam " съобщи, че съкращаването на работни места се дължи на неналичието на възобновяване във връзка с поръчките. Само няколко клиенти са създали поръчки ", оповестява VnExpress.


Фирмата е измежду най-големите работодатели в Хо Ши Мин, комерсиалната столица на Виетнам, с почти 40 000 служащи.

Това е третият път през тази година, в който тя редуцира работни места. През май тя разгласи, че ще бъдат съкратени съвсем 6 000 служащи с непрекъснати контракти, откакто през февруари освободи съвсем 3 000 непрекъснати чиновници. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР