Един от най-големите производители на лек метален амбалаж в България

...
Един от най-големите производители на лек метален амбалаж в България
Коментари Харесай

Български производител на метални опаковки инвестира 25 млн. евро в нова фабрика

Един от най-големите производители на лек железен амбалаж в България и района - " Булметал ", ще построява нова фабрика в Гурково, оповестява локалният уебсайт divident.eu.

Инвестицията ще е в размер до 25 млн. евро, като новите индустриални мощности ще бъдат разгърнати върху 12 000 кв.м наоколо до гарата в града. Целта е оптимизация на дейностите на компанията.

" Булметал " възнамеряват да внедряват и нови автоматизации и усъвършенствани процеси за правенето на по-тънки и леки опаковки.
 110 милиона лв. инвестиция в стъкларския цех
110 милиона лв. инвестиция в стъкларския цех " Рубин " в Плевен

Ще бъдат основани и 150 нови работни места

Задава се IPO

Холдингът към " Булметал " ще направи първото първично обществено предложение (IPO) на основния сегмент на БФБ от близо две години, като задачата е да се наберат малко над 10 млн. евро.

" Имаме проекти, свързани със сериозен бизнес напредък на компанията. Решението на акционерите ни, както и моето, като мажоритален притежател беше, че е вярно да се насочим към финансиране посредством борсата заради дълготрайното ни обмисляне по отношение на бъдещото развиване на компанията. Ние виждаме капацитет в тази емисия и вероятно в нови такива. Тъй като компанията ни към този момент е мултинационална - имаме бизнес в Италия, Германия, България, считаме, че по този метод ще стоим по-добре пред клиенти, акционери, банки ", разяснява пред онлайн изданието мажоритарният притежател Кольо Атанасов.

Очакванията са записването да стартира на 15 ноември, а месец по-късно книжата да бъдат качени за търговия на борсата, написа " Капитал ".
 Започва градеж на цех за преправка на билки в Пловдив
Започва градеж на цех за преправка на билки в Пловдив

Ще бъдат разкрити до 20 нови работни места

В проектите на " Булметал " влиза внедряването на т.нар door-to-door модел, при който индустриални линии ще се конфигурират непосредствено при огромни клиенти - по този начин се усъвършенстват складовите наличия и понижават доста разноските за превоз и опаковка, изясни пред медията финансовият шеф Бойко Шойлеков.

Международен бизнес за над 100 млн. лв.

" Булметал " е основана през 1995 година и през днешния ден на годишна база създава по над 100 млн. железни опаковки за над 400 компании от Европа. Клиентите ѝ са от хранителната, козметичната, химическата и ред други промишлености.

Само като производител на амбалаж, " Булметал " е измежду водещите в металургичния бранш у нас с над 73 млн. лв. оборот през 2022 година, само че в случай че се прибавят и машиностроителните действия към този момент приказваме за бизнес с близо 112 млн. лв. доходи, отбелязва " Капитал ".
 Производителят на захарни произведения BG LINE строи цех за 18 милиона лв. във Враца
Производителят на вафли " Хели " строи цех за 18 милиона лв. във Враца

Очаква се комплексът да бъде построен до 12 месеца

Холдингът има и транспортно сдружение, както и италиански и немски компании, профилирани в автоматизация и произвеждане на индустриално съоръжение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР