Един от най-големите активистки фондове в света – Elliott Management

...
Един от най-големите активистки фондове в света – Elliott Management
Коментари Харесай

Един от най-големите активистки фондове влиза в Salesforce

Един от най-големите активистки фондове в света – Elliott Management Corp – е направил многомилиардна инвестиция в облачно основаната софтуерна компания Salesforce Inc, осведомят хора, осведомени с въпроса.

Очакваме с неспокойствие да работим градивно със Salesforce, с цел да осъществяваме цената, подобаваща на компания с подобен сан “, сподели Джеси Кон, ръководещ сътрудник в Elliott, пред Reuters.

Кон, който е служил в бордовете на няколко софтуерни компании, в това число Twitter и eBay, назова Salesforce „ една от най-известните софтуерни компании в света “. Той добави, че има „ надълбоко почитание към Марк Бениоф и това, което е построил “.

Бениоф е съосновател на Salesforce и неин съизпълнителен шеф.

Съизпълнителният шеф Брет Тейлър се чака да напусне този месец, оставяйки Бениоф като единствен изпълнителен шеф.

Salesforce не отговори незабавно на искане на Reuters за коментар. От Elliott също отхвърлиха подобен.

Elliott е направил доста вложения, фокусирани върху технологиите. Наскоро завоюва място в Борда на шефовете на Pinterest Inc, където прати своя портфолио управител Марк Стайнбърг.

Salesforce се прави оценка на 151.3 милиарда $.

По-рано тази година компанията съобщи, че възнамерява да редуцира 10% от чиновниците си и да затвори някои офиси, откакто разду работната си мощ по време на пандемията, а в този момент се сблъсква с икономическото закъснение.

Това е вторият път в границите на три месеца, в който компания деятел поема дял в Salesforce, откакто Starboard Value през октомври разгласи, че е купила дял. Тогава вложителят изрази мнение, че оценката на компанията отстъпва заради „ незадоволителна композиция от напредък и доходност “.

Главният изпълнителен шеф на Starboard Джеф Смит разяснява още, че неговата компания се е заела с управлението и че новите ръководители са по-фокусирани върху салдото сред напредък и облага.

Цената на акциите на компанията съумя да се повиши с 12% тази година, само че пък спадна с 32% през последните 52 седмици.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинSalesforce вложител Марк Бениоф фондове ПоследниНай-четениКомпании 28 Един от най-големите активистки фондове влиза в Salesforce Енергетика 128 Ефективни ли са западните глобите против съветските нефт и газ? Градоустройство 200 Целта на градския превоз е да се развива по поръчка на софиянци Компании 828 Vivacom пуска сгъваемите модели Samsung Galaxy Z на доста по-изгодни цени КомпанииОбновена 24967 Цялото произвеждане на шоколад NuCrema се мести в Костинброд Любопитно 9584 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа Компании 9416 Какво следва: 2023 година и жилищният пазар от висок клас в България Личности 7680 Провинциалното момче, което построи империя от първокласни марки

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР