Един от най-големите академични издатели в САЩ оттегли научни изследвания

...
Един от най-големите академични издатели в САЩ оттегли научни изследвания
Коментари Харесай

Издател оттегли проучвания за химически аборти преди делото SCOTUS при одобрение от FDA

Един от най-големите университетски издатели в Съединени американски щати отдръпна научни проучвания за рисковете, подбудени от химическите аборти, които са част от идно дело във Върховния съд — което подтиква създателите на проучването да упрекна издателя, че се подчинява на деятели за избор.

На 5 февруари Sage Publishing отдръпна изследване от 2021 година в списание Health Services Research and Managerial Epidemiology, което откри 507% нарастване сред 2002 и 2015 година на визитите в незабавното поделение след химически аборти с хапчето мифепристон, съгласно разбор на Данни от Medicaid.

Друго изследване от 2022 година, оповестено в същото списание, което беше оттеглено, сподели по какъв начин затрудненията, дължащи се на химически аборти, постоянно се класифицират неправилно като спонтанни аборти и съставляват „ забележителен рисков фактор за следващо приемане в болница “.

И двете изследвания бяха представени в решението на американския областен арбитър Матю Качмарик да спре утвърждението на мифепристон от FDA през април 2...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР