Един от най-едрите полуводни гризачи Нутрия бе засечен да се

...
Един от най-едрите полуводни гризачи Нутрия бе засечен да се
Коментари Харесай

Един от най-едрите полуводни гризачи се разходи из Лаута

Един от най-едрите полуводни гризачи Нутрия бе засечен да се разхожда из Лаута в Пловдив. Животното е било снимано от инцидентни минувачи по какъв начин прекосява една от вътрешните алеи на парка.
Прочетете още
Всъщност този образец е постоянно срещан в поречието на река Марица, защото е водолюбив и е отличен плувец. Типично за типа е да живеят по двойки в заблатени местности и към дребни пресни и солени водоеми, обраснали с блатна растителност. Затова и са необятно публикувани в Югоизточна България, само че роднината им е Южна Америка.

Не е ясно по какъв начин тази нутрия е попаднала в Лаута.

Видът им е деен е през нощта, а излизат по здрач, с цел да се хранят. В менюто им се включват с изключение на блатната и крайводната растителност и семената, плодовете и зелената маса на селскостопанските култури – царевица, цвекло, моркови, детелина, люцерна и други Не ядат риба и други животни.

Дължината на тялото доближава до 55 см, на опашката – до 20 – 35 см, тежат до 10 кг. Покрити са с гъста четина от два пласта – горен от дълги лъскави косми и под него мека, гъста вълна, съвсем непромокаема. Космената завивка е друго оцветена, доминира мътносивия цвят в основата до кафявожълтия към върха. Коремът е по-сивокафяв, а гърбът е кестенявокафяв. Срещат се животни с бяла или жълта четина.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР