Един от най-добрите начини за релакс след дълъг ден си

...
Един от най-добрите начини за релакс след дълъг ден си
Коментари Харесай

Домашни “бомбички” за вана с лавандула

Един от най-хубавите способи за релакс след дълъг ден си остава дългата вана, която ни разрешава да се отпуснем и да се потопим в мислите си. 

А още по-хубаво е, когато към ваната прибавим етерични масла, соли или пяна, защото някои аромати имат свойството да успокояват както тялото, по този начин и мозъка. Един от тях е лавандуловият, който работи укрепващо на имунната система и даже лекува от простуда. Вечерната вана с лавандула ше ви обезпечи и по-добър сън, за което към този момент сме ви разказвали в нашата рецепта за домакински еликсир с етерично масло от растението. Кожата пък става мека и гладка, а всевъзможни възпаления и червенини по нея са успокоени.

Сега ви представяме един елементарен метод да се възползвате от прелестните свойства на лавандулата до момента в който сте във ваната. Открихме една напълно лесна рецепта за нашумелите в последно време “бомбички ” за вана. Това е доста по-изгодна тяхна опция, която можете да си приготвите доста бързо вкъщи. Освен лавандула, за нея ще ви трябват още британска сол (или сол Epsom) и овесени ядки. Ядките са предопределени за утешение на доста сухата, раздразнена кожа, от която постоянно страдаме през зимата. Солта пък безусловно извлича токсините и работи позитивно на нервната система.

Веднъж приготвили тази чудотворна примес, можете умерено да я съхранявате в буркан или текстилна торбичка, като употребявате по няколко лъжици за ваната, когато ви е нужно.

 lav-2

 lav

Ето какво ви би трябвало: 

1 купичка овесени ядки
семена от ароматна лавандула
1 купичка британска сол
блендер
нещо, в което да съхраните сместа 

Като за начало смелете овесените ядки, до момента в който не постигнете фина, сходна на брашно текстура. За тази цел ще ви би трябвало блендер или кухненски робот.

Продължете, като към брашното от овесени ядки добавите солта. Разбъркайте добре, до момента в който съставките се смесят изцяло.

 lav-3

Добавете лавандуловите семена и разбъркайте. Количеството им е по ваша преценка, само че ние ви съветваме да сложите към 2-3 супени лъжици. Внимавайте, защото ароматът на лавандула е доста мощен и кондензиран, и е доста елементарно да прекалите с него.

 lav-4

Изсипете сместа в стремежи съд или торбичка. Дръжте я подръка в банята, с цел да можете всякога след дълъг ден да се отпуснете и да релаксирате оптимално.

Вижте още: По-добър сън, с помощта на етеричните масла

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР