Eдин от най-добрите белгийски колоездачи в Про-тура Вут ван Аерт

...
Eдин от най-добрите белгийски колоездачи в Про-тура Вут ван Аерт
Коментари Харесай

Един от най-добрите колоездачи в света е под въпрос за Джиро Д`Италия

Eдин от най-хубавите белгийски колоездачи в Про-тура Вут ван Аерт претърпя интервенции, откакто получи голям брой фрактури по време на рухване и е под сериозна заплаха да пропусне Джиро Д’Италия, оповестиха от тима му Visma-Lease.

Ван Аерт се сблъска с доста висока скорост в сряда по време на надпреварата Dwars door Vlaanderen. Той е със счупена гръдна кост, фрактура на ключицата и счупени ребра. Логично, сходен случай го извади на момента от класическата Обиколка на Фландрия, само че по-сериозно е подозрението по кое време ще се върне на шосето до края на годината. Със сигурност в идващите седмици той ще бъде отвън тренировките.

Не е ясно по кое време Вут ще се върне в тима и ще стартира да кара. Със сигурност ще пропусне пролетните класики. Участието му в Джиро д’Италия въобще не е несъмнено, се споделя в мнението на отбора му.

Ван Аерт е считан за един от най-хубавите и поливалентни колоездачи в света. Трикратният международен първенец по колокрос и победител в 10 стадия и класирането по точки на Тур дьо Франс може да се похвали и с победи в огромни надпревари като Милано-Сан Ремо, Страде Бианки, Гент – Вевелгем и Амстел Голд Рейс. И до момента в който за Обиколката на Италия е под въпрос, той може да реши да я откаже от в този момент и да се концентрира върху Олимпийските игри в Париж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР