Един от най-често задаваните въпроси сред потребителите на подобни услуги

...
Един от най-често задаваните въпроси сред потребителите на подобни услуги
Коментари Харесай

Разлика между машинно пране и химическо чистене?

Един от най-често задаваните въпроси измежду потребителите на сходни услуги е точно каква е разликата сред машинното пране и това в химическото почистване. Този въпрос вълнува доста хора не инцидентно. Всяка дреха има лични правила за най-хубаво разчистване, които постоянно могат да се намерят върху вътрешния етикет, подложен от производителя, споделят от . Всички особености зависят главно от типа материя, която е употребена при произвеждане. При другите замърсявания също постоянно има разминавания в подобаващите технологии за разчистване. Ако се съобразяваме с всички тези фактори, нашите дрехи ще устоят доста по-дълго време. За да се случи това, е добре да сме наясно с разликите сред химическото почистване и машинното пране.

Какви са главните разлики сред химическото почистване и машинното пране съгласно MediaClean?

От MediaClean дават повече информация за главните разлики сред потреблението на химическо почистване и машинното пране. Уредите действително не се разграничават изключително доста. Принципа на работа им е доста сходен, само че водата, която се употребява при естественото пране се източва в канализацията, до момента в който тази, която се употребява от химическата машина, остава в нея в особено поделение.И двете машини имат тъпан и вътрешен контейнер, само че продуктите, които се употребяват са разнообразни. Ето и останалите значими преимущества и разлики:

Затворен цикъл – към 300 литра разтворител се излива в машината за химическо почистване за всеки обособен цикъл, описват от MediaClean. По време на този развой, препарата минава през филтъра, циркулира в тръбопроводната система и напоява наличието на барабана. Мръсният разтворител се изхвърля в дестилатора, където под въздействието на температурата кипи и стартира да се изпарява. Изпаренията, от своя страна, попадат върху кондензаторната намотка и се охлаждат от положение на течност. Чистият разтворител се източва в резервоара на машината, а останалата част в дестилатора се назовава наслойка. Това е мръсотията от облеклата и остатъка от детергенти. След привършване препарата не се оттича на никое място, а се дестилира и се употребява още веднъж. Това се назовава затворен цикъл, споделят още от MediaClean.

Използване на разтворител вместо вода – обработката в машината за химическо почистване се назовава измиване, споделят от MediaClean. То може да се състои от една или две вани, т.е. един или два цикъла на пълнене на барабана с разтворител. Обичайният цикъл на пране се състои от авансово и главно измиване, последвано от няколко изплаквания и завъртания. Основното разчистване и отстраняването на петна се правят вследствие на механичните резултати на барабана. Вътре в него има ребра, наричани още повдигачи, които повдигат прането от дъното до момента в който той се върти. Без тази част наличието на машината просто ще се върти дружно с него или ще стои на дъното, затова няма да се почисти добре. Използването на разтворител вместо вода за този целият развой, реализира компактност на течност съвсем два пъти по-голяма от тази на водата, което оказва помощ за доста по-добро и качествено изпиране, припомнят от MediaClean.

Сушене – процедурата за химическо почистване работи в затворен цикъл и не разрешава отделянето на пари от разтворителя в работното пространство на цеха, акцентират от MediaClean. След центрофугиране, по време на цикъла за разчистване, наличието се изсушава. Това се случва с помощта на топлообменниците и нагревателните детайли, които се намират в машината. Те загряват въздуха, който от своя страна оказва помощ за цялостното изсушаване на наличието в барабана. Изпаренията от разтворителя се улавят и се кондензират в течност, която по-късно може да се употребява още веднъж за идната партида. Този развой се управлява от специфичен датчик, който дефинира нужното количество от препарата в сушилнята. MediaClean припомнят, че точно с помощта на него облеклата излизат чисти и сухи.

Технология – най-важната и съществена разлика сред двете процедури е точно технологията, акцентират от MediaClean. Пералнята работи с вода, която се употребява като разтворител за определения препарат. За всеки нов цикъл се употребява нова, чиста вода, към която се прибавят избрани артикули за пране, а отпадъчните води отиват в канализацията. При химическото пране имаме разтворител, който се дестилира и възвръща свойствата си, като може да се употребява още веднъж при последващо зареждане, припомнят от MediaClean.

Знаейки тези съществени разлики в работата на обособените машини, можем елементарно да изберем на кой вид да се доверим и кое е по-подходящо за нашите облекла. 

Домашно пране 

При естествения способ на машинно изпиране, облеклата се сортират по цвят, вид плат и степен на замърсяване. След като поставите сортираната партида в барабана на машината, можете да сложите препарат вътре в нея или в особено предопределеното за това поделение. За по-добър мирис и по-меки облекла, се предлага да добавите и омекотител, припомнят от MediaClean. В случай на по-упорити петна, добре е те да се обработят ръчно авансово. След това от пералнята всичко излиза мокро и чисто. Повечето машини не разполагат с вградено сушене, заради което можете да си купите сушилнята настрана или да заложите на положителното остаряло простиране, последвано от гладене при потребност.

Какво е комфортно за домашно пране и какво за химическо почистване съгласно MediaClean?

Домашното пране е уместно за ежедневни дрехи, кухненски текстил и спално долни дрехи. В същото време е належащо да се следват съответните рекомендациите за изпирането на всяка обособена дреха. Белите и цветни типове не би трябвало да се зареждат в един тъпан. В допълнение, за някои облекла е належащо да се съблюдава избран температурен режим, което може в допълнение да усложни и забави целия развой.

 

Ако приказваме за унищожаване на всевъзможни устойчиви замърсители, като кафе, кръв, вино, мазнотии, то е по-добре е да се свържете с химическо почистване. Тук технолозите ще изберат оптималния почистващ сътрудник и по-лесно, бързо и щадящо за материите ще се оправят с казуса. Разтворителите на органична основа нормално се употребяват за премахване на петна.

 

Освен това е по-добре да се доверите на химическо почистване за облекла от естествени материали, като кожа, коприна, кадифе, сатен и други, по-нежни материи. Бизнес костюмите също е за предпочитане да се перат при експерти. Така те ще запазят за по-дълго цвета си и цялостния си външен тип.

* обява

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР