Един от многобройните видове папагали носи интригуващо любопитството име нарезделки.

...
Един от многобройните видове папагали носи интригуващо любопитството име нарезделки.
Коментари Харесай

Характер и поведение на папагалчетата неразделки

Един от многочислените типове папагали носи завладяващо любознанието име нарезделки. Асоциативно това име се свързва с любовта, демонстрирана от птиците една към друга, потребността от компания на себеподобните, приказва за мощната обществена същина на този тип папагали.

Дали названието е напълно тъкмо открито, или все типът има и други характерности, които не дават отговор на визията? Какво е държанието на неразделките?

Неразделката е игрива дребна папагалова птица. Това е пламенно и буйно пернато, с ученолюбив темперамент, който го подтиква да изследва всичко в близост.

Първото несъвпадение с името - това не е птица, нуждаеща се от непрекъснато гушкане. Неразделката по темперамент е без значение творение, което може да остане неподвижно задоволително дълго, с цел да се наслаждения на вниманието на стопаните. В деен и претрупан дом ще се усещат прелестно, тъй като обичат придвижването в близост - да вземат участие или да следят.

Тези птици не трябва да бъдат възприемани като недружелюбни и необщителни, както излиза наяве. Те обичат да прекарват време с всеки член на фамилията и не дискриминират никого, даже да си имат своя любим измежду хората.

По природа и темперамент неразделките са общителни. Неразделката с наслада приема компанията на друга от своя тип, с която може да образува двойка, а хората преглежда като сътрудници за другарство и търси тяхната компания.

 Неразделки Снимка: TRAPHITHO/pixabay.com

За да бъде една неразделка щастлива, ключът към това е нейната социализация. Тя се нуждае от време, прекарано отвън клетката всеки ден. Има потребност да поиграе със своя собственик. Ако бъде лишена от такова внимание, може да зародят поведенчески проблеми. Тези папагали хапят, в случай че не са удовлетворени от стопанина си.

Освен това нежните и радостни пъстри птички може да се изродят в недружелюбни и непредсказуеми в държанието си домашни любимци и в случай че стопанинът не може да отдели цялото си време на своята неразделка, предлага се да вземе 2 птички, които да образуват двойка. Ежедневната доза позитивни страсти е това, което стопанинът би трябвало да обезпечи толкоз необходимо, колкото храната и клетката, в която живее неразделката.

Птичето е териториално и това би трябвало да се има поради при настаняването и грижата за неговото всекидневие. Само като член на някаква група, то може да оцелее.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР