Един от легендарните футболисти на Хебър(Пазарджик) през 70-те и 80-те

...
Един от легендарните футболисти на Хебър(Пазарджик) през 70-те и 80-те
Коментари Харесай

Легенда на Хебър се закани на ЦСКА: Правим 1:1 и в продълженията ги отстраняваме

Един от именитите футболисти на Хебър(Пазарджик) през 70-те и 80-те години на предишния век Малин Малинов разяснява за " Труд " упованията си за 1/16-финала в шампионата за Купата на България против ЦСКА в сряда от 16:00 ч. на стадион " Георги Бенковски ". Ето и упованията на Малин Малинов:

- Г-н Малинов, следва мач за Купата на България сред Хебър и ЦСКА, какви са упованията Ви за срещата?

- Предполагам, че нашите би трябвало да се показват добре.

- Г-н Николай Митов през днешния ден е споделил, че би трябвало да се получи празник за Пазарджик. Как оценявате упованията на пазарджишката аудитория за дуела?

- Лошото е, че споделиха, че единствено 4000 билета ще пуснат и няма да отидат доста хора поради ковид. Феновете ще бъдат жадни за футбол. По принцип, хубавите неща би трябвало да се случват.
 ЦСКА е играл 5 пъти против Хебър в шампионата за Купата, в никакъв случай не е отпадал
ЦСКА е играл 5 пъти против Хебър в шампионата за Купата, в никакъв случай не е отпадал

Последният мач сред двата отбора е през 2005-а година

- Вие сте един от дребното голмайстори на " Хебър ", вкарвал гол на ЦСКА в историята на съперничеството сред двата клуба и единият от двамата, донесли успеха на пазарджиклии в шампионата за Купата на Съветската войска през 1979 година Имате ли мемоари за този мач?

- Стадионът беше препълнен. Имаше доста аудитория. Мачът беше на равнище. Всичко беше зажадняло за футбол и тогава, и в този момент.

- Тогава футболистите бяха честен образец в обществото. Кой е най-известният противник от ЦСКА или различен тим, против който сте играл? Какво Ви е направило усещане тогава?

- Срещу доста тимове съм играл, само че ЦСКА са тим, който заслужава внимание, само че и нашият тим също не е за подценване. Тогава ние играехме в " Б " група тогава. ЦСКА и Левски нямаха нищо общо с нас. Бяхме във второто равнище на футбола, само че отново бяхме добър тим.

- Част сте от " Дрийм тийма " на " Хебър " влезнал за първи път в " А " група. Сега футболистите на Ники Митов са на крачка от това достижение. Кога Пазарджик ще има тим, който е там, където заслужава - в елита?

- Пазарджишкият тим ще стане тим, когато дойдат изпод малко юноши от Пазарджик. Защото в този момент всички са непознати футболисти. Трябва да дойдат млади футболисти от нашата школа. Да пазят града. Което ще бъде наша цел. Това е най-важното за Пазарджик.

- Каква е прогнозата Ви за мача с ЦСКА?

- Предполагам - 1:1 и в продълженията да ги победим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР