Един от коалиционните партньори на Продължаваме промяната“ - политическото движение

...
Един от коалиционните партньори на Продължаваме промяната“ - политическото движение
Коментари Харесай

Коалиционен партньор на ПП иска ограничаване на мандатите за кметове и общински съветници |

Един от съдружните сътрудници на „ Продължаваме промяната “ - политическото придвижване „ Социалдемократи “ - ще предложи мандатите за кметове и общински съветници да се лимитират. Коалицията ще внесе предлагането в Народното събрание доникъде на март. Аргументът е, че по този начин ще се понижат корупционните практики.

Това стана ясно от изявление на ръководителя на политическото придвижване „ Социалдемократи “ Елена Нонева пред БНР. 

„ Това е напълно самодейност на " Социалдемократи “ и имаме поддръжка в границите на нашата коалиция на смяната “, съобщи Нонева. Идеята е да се лимитират мандатите на общинските съветници, на общинските и районни кметове, като се изключи кметовете на обитаеми места.

Предложенията са две групи – едната е кметовете и общинските съветници да имат два поредни мандата, последвани от спиране – т.е. да нямат право на повече от два мандата .

„ Това е по-мекият вид, тъй като допуска възобновяване на кандидатирането след спирането. По-твърдият вид е избираемостта да се лимитира до два мандата. Целта е да се прекратят корупционни практики и въздействия “, изясни Нонева.

Дискусиите по предложенията, в които вземат участие и народни представители, ще бъдат завършени през днешния ден преди дефинитивно им внасяне. Предстои да се разяснява дали това няма да ограничи изборните права на претендентите.

За какво се разходва 90% от дотацията на Политическа партия, отишла при " Социалдемократи "

Като съдружен сътрудник на " Продължаваме промяната " малко известното политическо придвижване " Социалдемократи " изненадващо получи  - над 630 000 лв..

Лидерът на " Социалдемократи " увери, че държавната партийна дотация се разходва напълно за задачите на обединението и из страната се откриват офиси: " В тези клубове, които откриваме, ще има приемни, които ще бъдат предоставени на всички народни представители, тъй че да могат да се срещат с хора. "

По думите на Елена Нонева задачата е да се развива партийната активност. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР