Един от ключовите аспекти на предложението е, че произходът, който

...
Един от ключовите аспекти на предложението е, че произходът, който
Коментари Харесай

ЕК с предложение за нови правила за признаване на произхода между страните в Общността

Един от основните аспекти на предлагането е, че произходът, който е открит в една държава-членка на Европейски Съюз, следва да бъде приет във всички останали страни-членки, без да се постанова специфична процедура. Това оповестяват от представителството на Европейска комисия в България.

 

С днешното предложение на децата, които се намират в трансгранична обстановка, се дава опция да се възползват от правата, произлизащи от произхода според националното право, по въпроси като заместничество, прехрана, настойничество или правото на родителите да работят като законни представители на детето (по въпроси, свързани с образованието или здравето).

 

Комисията одобри през днешния ден и две оферти за подсилване на органите по въпросите на равенството, които са свързани по-специално с тяхната самостоятелност, запаси и пълномощия, тъй че те да могат да се борят по-ефективно с дискриминирането в Европа.

 

Органите по въпросите на равенството са от значително значение за подкрепяне на жертвите на дискриминация и за гарантиране, че законодателството на Европейски Съюз в региона на недискриминацията се ползва на място

 

С новото законодателство ще се подсигурява, че органите по въпросите на равенството могат да разпрострат цялостния си капацитет. С него ще се обезпечи по-добра отбрана за жертвите на дискриминация и ще се способства за нейната предварителна защита.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР