Един от фаворитите за титлата във високия скок на предстоящото

...
Един от фаворитите за титлата във високия скок на предстоящото
Коментари Харесай

Спряха световния шампион на скок височина от участие в Берлин

Един от любимците за купата във високия скок на идното Европейско състезание по лека атлетика навън - Данил Лисенко, няма да бъде позволен до присъединяване на шампионата, оповестиха от Международната атлетическа федерация (IAAF) през днешния ден.

21-годишният Лисенко бе един от 74-та руснаци, които имат право да вземат участие на интернационалните надпревари под безпристрастен байрак, макар продължаващото наказване на Русия след огромния допинг скандал от 2015 година. Световният първенец на закрито обаче е нарушил антидопинговите правила на IAAF, като не е дал информация за местонахождението си на антидопинговите управляващи и не е бил разполагаем за извънсъстезателна инспекция.

По този метод Лисенко губи статута си на безпристрастен спортист и няма да взе участие на Европейското състезание в Берлин, което ще се организира от 6 до 12 август.

Самият Лисенко призна своята неточност и изрази разочарованието си от случилото се. " Изключително смутен съм, само че мога да обвинявам единствено себе си, никой различен. Това, несъмнено, не е краят на моята кариера. Ще продължа да упражнявам и ще очаквам заслужено решение по моя случай ", показа скачачът пред формалния уебсайт на Руската атлетическа федерация. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР