Един от двигателите на руската икономика и компания номер две

...
Един от двигателите на руската икономика и компания номер две
Коментари Харесай

Алумниевият флагман на Русия започна да се съвзема

Един от моторите на съветската стопанска система и компания номер две що се отнася до производството на алуминий в света - " Русал ", съумя да закрепи финансовото си състояние след второто тримесечие, въпреки за вторите три месеца облагата да е намаляла доста - с 31% до 218 млн. $, съобщи БГНЕС.

Според доклада на " Русал ", макар спада през втората четвърт на годината, чистата облага за първите шест месеца на 2018 година е повишена с 15% до 535 млн. $.

Приходите за втората четвърт са намалели с 18% до 2,25 милиарда $. На база полугодие обаче те са се нараснали с 4,9% до 4,99 милиарда $. От началото на годината задълженията на компанията са нарастнали с 3% и са достигнали 7,875 милиарда $. Заради това управлението счита да не заплаща дивиденти за първото полугодие на тази година.

През цялата втора четвърт на 2018 година " Русал " работи в режим на наказания, наложени от Министерството на финансите на Съединени американски щати. Те засегнаха най-много Олег Дерипаска, който беше заставен да се отдръпна от управлението на " Русал ", с цел да бъде омекотен американският напън и компанията да не тръгне към фалит .

От компанията подчертаха, че интензивно търсят нови клиенти и пазари, само че " основен приоритет остава развиването на търсенето на вътрешния пазар ". В рамките на първите шест месеца на тази година делът на Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело в продажбите на " Русал " се е нараснал от 24% до 29%.

Непосредствено след публикуването на доклада на компанията, акциите на компанията на борсата в Хонконг нарастнаха с 6%.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР