Един от четиримата обвиняеми за полицейското насилие под колоните на

...
Един от четиримата обвиняеми за полицейското насилие под колоните на
Коментари Харесай

Съд и сурово наказание искат депутатите за полицая с палката от кадрите на протеста. Вижте кой е той

Един от четиримата обвинени за полицейското принуждение под колоните на Министерския съвет е към този момент някогашният основен контрольор в Столична дирекция на вътрешните работи. Името му в Народното събрание беше неведнъж споменавано от депутатите.  По време на вечрашното в Народното събрание стана ясно, че на 10 юли Андонов е ръководел бранш към профилираните полицейски елементи в Столична дирекция на вътрешните работи. За във въпросната вечер той е получил дисциплинарно наказване " възбрана за повишение " за период от две години, което той апелира. Докато тече тази процедура обаче, Андонов е назначен в Бюрото по отбрана на очевидците.От прокуратурата обясниха, че към този миг е отговарял на условията за позицията. Впоследствие е бил отхвърлен, твърди Българска национална телевизия.

Лицето и името на Андон Андонов  са измежду най-коментираните - от обществените мрежи до трибуната на Народното събрание.
 Говори прокурорът, разследвал полицейското принуждение над протестиращи Говори прокурорът, разследвал полицейското принуждение над протестиращи
Днес в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков насочи остра рецензия към прокуратурата по отношение на следствието на полице...



" Искахте лицата на биячите. Това е главният уредник. Името му е Андон Андонов и към оня миг е началник на бранш към Специализираните полицейски елементи в Столична дирекция на вътрешните работи. Познавате го, нали, господа? Вие сте били негови началници по това време ", сподели - депутат от " Демократична България ". След вътрешната инспекция след сигналите за принуждение предходната година Андон Андонов е получил дисциплинарно наказване възбрана за покачване за период от две години.

От парламентарната естрада цитира думи, за които сподели, че са на Андонов и са извадени от протокол от обжалването на наказването му пред съда.

" Под колоните на Министерски съвет имаше пет-шест индивида, като имаше и едно момиче, само че всички бяха в положително положение. Попитахме момичето дали има потребност от нещо. То се усмихна и сподели, че няма потребност от нищо. Те бяха на земята. Седнали. Не съм видял никой чиновник да е влачил някого от протестиращите по земята. Винаги по двама чиновници ги водеха, държаха ги под мишници, с цел да не могат да се търкалят по земята ", сподели Арман Бабикян, депутат " Изправи се БГ! Ние идваме ".

След инспекцията Андонов е сменил местоработата си - назначен е в Бюрото по отбрана на очевидците към основния прокурор, оповестиха от трибуната на Народното събрание.
 Комисията за полицейското принуждение сподели видео с побой над протестиращи (ВИДЕО) Комисията за полицейското принуждение сподели видео с побой над протестиращи (ВИДЕО)
Видео от охранителните камери на Министерския съвет бе пуснато на съвещанието на комисията за следствие на полицейското принуждение по вр...

" Този, който е обаче шеф бранш в Специализирани полицейски елементи е бил конфигуриран незабавно след установяването на неговата постъпка. Къде? В Бюрото за отбрана на очевидци, при Гешев. Това е неговата преторианска армия. Там ли се събира този башибозук? Там ли ги криете тези хора, за които твърдите, че няма да бъдат повишавани през идващите две години? ", съобщи Антоанета Цонева, депутат от " Демократична България ".

" Заслужил активист на Бюрото за отбрана при главения прокурор незабавно е станал там. Веднага. На по-висока служба с 800 лв. по-висока заплата ", сподели - длъжностен министър на вътрешните работи.

От прокуратурата прецизират, че когато е бил назначен, Андонов не е бил обвинен и е отговарял на законовите условия за длъжността. След привличането му като обвинен е бил отхвърлен. Според прокуратурата, по този метод обвиняването е посочило, че работи безкомпромисно с всички извършители.

Андонов е обжалвал в съда дисциплинарното си наказване, само че губи дефинитивно делото на 27 юли, 2021 година, напомня в.. Съгласно вътрешната инспекция на Министерство на вътрешните работи, в нощта на митинга Андонов е наредил най-агресивните протестиращи да бъдат извадени от тълпата, надалеч от останалите - под колоните на Министерски съвет. " При тези дейности и задържането на протестиращите, основен контрольор Андонов и подчинените му чиновници мл. контрольор С. С., дружно с мл. контрольор Д. Д. и мл. контрольор А. А., са употребявали физическа мощ по отношение на протестиращи жители, като им нанасяли удари с ръце и крайници, както и са влачили арестувани по настилката. Изброените чиновници са употребявали палка и белезници, без да се преценяват с съответната конюнктура, темперамент на нарушаването на публичния ред и личността на правонарушителите. След извеждането на лицата и слагането на белезници основен контрольор Андонов, (вкл. и неговите подчинени) не е прекратил използването на физическа мощ - удрял ги е, влачил ги е и ги е хвърлял върху други арестувани, без събитията да постановат това ", написа в правосъдното решение по отношение на обжалването на Андонов да не може да бъде нараснал в служба за 2 години.

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР