Един мъж влиза в ресторант с автоматизирано гише за поръчки

...
Един мъж влиза в ресторант с автоматизирано гише за поръчки
Коментари Харесай

Ресторантът, който решава какво ни се яде

Един мъж влиза в ресторант с автоматизирано гише за поръчки и на менюто автоматизирано се появява лист с разнообразни типове бургери. В същия ресторант на прилежащото гише застава жена, само че менюто пред нея предлага само салати.
 Снимка 577093

Така работи нова технология въз основата на изкуствен интелект, която цели да " помогне " на ресторантския бизнес.

Тя употребява камери на гишетата, като проучва лицата на клиентите по пол, възраст, въодушевление и даже по това какъв брой разсеяно преглеждат менюто, оповестяват от Bon Appetit. След това избират най-подходящото меню за случая.
 Снимка 577094

Технологията е създадена от калифорнийската компания Raydiant, която се надява напълно скоро да може да предлага услугата си на заведенията за хранене. Според Bon Appetit обаче изкуственият разсъдък " има податливост " да вземе неправилни решения, в случай че не употребява задоволително огромна база данни на хора от разнообразни етнически групи.

От изданието напомнят обаче, че ползата към сходна технология за заведенията за хранене съществува от години. През 2019 година McDonald`s даже закупуват софтуерна компания, която дава обещание да автоматизира менютата на drive-in заведенията за хранене им съгласно часа, известността на предлаганите продукти и даже метеорологичното време.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР