Един коалиционен партньор наруши споразумението и решението, което взехме тук

...
Един коалиционен партньор наруши споразумението и решението, което взехме тук
Коментари Харесай

ИТН към Радев: Основната причина да се разпадне коалицията се казва Кирил Петков и Асен Василев

Един съдружен сътрудник наруши съглашението и решението, което взехме тук при вас на КСНС, тъй че не бих споделил, че ние сме напуснали държавното управление и сме довели обстановката до сегашната. По-скоро неспазването на националните ползи от страна на наш съдружен сътрудник докара до тази обстановка. Ние постоянно сме считали, че първо политическите обещания би трябвало да се съблюдават, и второ – националните ползи са над политическите пристрастия и уговорките, поети към други страни, отговори на президента Тошко Йорданов от партията по време на консултацията за третия мандат.

И добави: „Оттук нататък сме в това състояние и като политическа партия считаме, че е по-добре още веднъж да има държавно управление, и то със същите четири партии, тъй като имаме разминавания, само че те са по-малки от общите ни цели. С ГЕРБ и Движение за права и свободи нямаме допирни точки“.

Би трябвало да се структурира самата коалиция по много по-практичен и човешки метод, в който да няма издаване на заповеди, а да има сътрудници. Основната причина да се разпадне обединението, се споделят Кирил Петков и Асен Василев, би било добре в случай че е допустимо политическите водачи да правят отстъпка по-встрани. В тази обстановка може да пристигна едно държавно управление в границите на година или две, колкото се реши, за справяне с рецесията, и да бъдат изтикани напред в изпълнителната власт хора, които са по-скоро с експертиза, в сравнение с политически лица, тъй като поради политически проблеми се стигна до тази рецесия.

Ние сме отворени за диалози, и в случай че възложите мандата на нас, ние и останалите три партии ще седнем да приказваме. Ние червени линии няма да слагаме за нищо.

Ако третият мандат е при вас, склонни ли сте министър председателят да е от друга политическа мощ по този начин, че да сплоти ръководството под общи сили, попита президентът.

Нямаме искания министър председателят да е от Има Такъв Народ, добави Тошко Йорданов.

„Имаме вяра, че ще стартират да се водят диалози. Ние сме декларирали намерено, че сме диалогични, че ще беседваме с всички, тъй че погледът ни сега е ориентиран към президента. Ние през цялото време споделяме, че е добре водачите на партиите да правят отстъпка малко встрани“.

Това сподели Ива Митева от „Има подобен народ“ след консултациите при президента. „Разговор с всички партии за демократично държавно управление значи диалог с Българска социалистическа партия, Политическа партия и ДБ“, посочи Тошко Йорданов. Той беше безапелационен: „Забравяме за „Възраждане“, ГЕРБ и ДПС“.

Съдебната промяна, промяна в антикорупционното законодателство и промяна за по-добро опазване на здравето, по-добро обучение и по-добра обществена политика – това са целите на Има Такъв Народ при възможни договаряния за държавно управление, добави Ива Митева.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР