Един ден ще минем на диета, но не и днес,

...
Един ден ще минем на диета, но не и днес,
Коментари Харесай

Лазаня със сирена

Един ден ще минем на диета, само че не и през днешния ден, не и когато на масата ни чака лазаня със сирена

Необходими Продукти

● кори за лазаня - 400 г
● сирене - 200 г Гауда
● сирене - 200 г Едам
● кашкавал - 200 г
● кайма - 500 г
● домати - 600 г консерва
● лук - 2 глави кромид
● сол
● черен пипер
● захар - 1 ч.л.
● червен пипер - 1 ч.л.
● босилек - 1 ч.л.
● зехтин - 2 с.л.

за бешамела


● масло - 50 г
● брашно - 50 г
● прясно мляко - 1 л
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Почистете и нарежете лука на дребно. Загрейте зехтина в бездънен тиган и сложете лука да се запържи. Гответе няколко минути до омекване и сложете каймата.

Раздробете я и я оставете няколко минути да се изпържи. Сипете доматите, сложете малко захар и прибавете сол, черен и червен пипер и босилек.

Покрийте с похлупак и оставете да се задушава за 5 минути, след което махнете капака, разбъркайте и оставете да се изпари течността.

Махнете от котлона и сложете тенджерка, поставете маслото в нея и загрейте. Изсипете брашното и разбъркайте. Сипете млякото на тънка бликам и при непрестанно бъркане гответе до втвърдяване на соса бешамел.

Вземете тавичка, сложете на дъното малко от бешамела, разпределете го и наредете от горната страна една до друга от корите за лазанята. Сложете от доматения сос с каймата, разпределете върху корите щедро, по-късно сипете от бешамела.

Отгоре сложете нов ред кори, отново полейте с доматения сос и бешамел. Нарежете сиренето Едам и разпределете върху сосовете. Покрийте с нов ред кори, отново сосове и настържете гаудата, поръсете върху сосовете.

Следват отново кори, доматен сос и бешамел и най-после се приключва с последните кори и останалите сосове. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете Лазанята със сирена във фурната на 180 градуса за 45 минути.

Настържете кашкавала, махнете фолиото и поръсете върху лазанята. Върнете във фурната за още 10 минути до разтапяне на кашкавала.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР