Един ден душите се събрали на среща преди въплъщението си

...
Един ден душите се събрали на среща преди въплъщението си
Коментари Харесай

Притча за душите, които се събират на Земята

Един ден душите се събрали на среща преди въплъщението си на Земята. Бог попитал една от тях:

- Защо отиваш на Земята?

- Искам да се науча да прощавам.

- На кого ще прощаваш? Виж какъв брой чисти, светли и любящи са душите. Те толкоз доста те обичат, че не могат да създадат нищо, което да изисква амнистия.

Погледнала душата към сестрите си и фактически – тя ги обичала също толкоз абсолютно, колкото и те нея. Натъжила се и рекла:

- А аз толкоз доста желая да се науча да прощавам!

При нея пристигнала една душа и споделила:

- Не скърби, аз толкоз доста те обичам, че съм подготвена да бъда с теб на Земята и да ти оказа помощ да изпиташ прошката. Ще бъда твой брачен партньор и ще ти изневерявам, ще пия, а ти ще се научиш да ми прощаваш.

Втора душа се появила и споделила:

- Аз също доста те обичам и ще дойда с теб: ще бъда твоя майка, ще те санкционирам, ще се въвличам в живота ти по всевъзможен метод и ще ти преча да живееш щастливо, а ти ще се научиш да ми прощаваш.

Третата душа споделила:

- Аз пък ще бъда твоята най-хубава другарка и ще те предам в най-неподходящия миг, а ти ще се научиш да прощаваш.

Друга душа рекла:

- И аз ще бъда твой началник и поради любовта си към теб ще се отнасям с теб сурово и незаслужено, с цел да се научиш да прощаваш.

Друга душа дала обещание да бъде зла и несправедлива свекърва …

Така се събрала група от души, които се обичат, които измислили сюжета на своя живот на Земята, с цел да придобият опит да простят. И се въплътили.

Но се оказало, че на Земята е доста мъчно да си спомнят защо са се договорили. Повечето взели на съществено този си живот. Започнали да се наскърбяват и да се ядосват една на друга, забравяйки, че те самите са създали сюжета на живота си и най-много – че се обичат една друга!

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР