Един човек остава в неизвестност след пожара във фабрика, произвеждаща

...
Един човек остава в неизвестност след пожара във фабрика, произвеждаща
Коментари Харесай

Броят на загиналите при пожара в тайванска фабрика е девет, един човек е в неизвестност

Един човек остава в неопределеност след пожара във фабрика, произвеждаща топки за голф в Тайван, починалите са 9, в това число 4 пожарникари, оповестиха управляващите, представени от Асошиейтед прес.

По-рано беше обявено за 10 починали, само че съдебномедицинският разбор сподели, че някои кости, открити по-рано през вчерашния ден, не са човешки.

Предприятието притежател на завода, " Лаунч текнолоджис ", е главен международен снабдител на топки за голф.

Тайванската централна осведомителна организация заяви, че детонация е предизвикала сриването на част от постройката към 18:10 ч. в петък, като е затрупала пожарникарите и служащите под руините. Около 20 минути по-късно е последвала втора детонация, съобщи Българска телеграфна агенция.

При пожара в софтуерния промишлен парк " Пинтун " са ранени повече от 100 души. Пожарът беше сподавен едвам в събота. Причината за него остава неразбираема.

Според годишния отчет на " Лаунч текнолоджис " за 2021 година Тайван е главен производител на топки за голф, като заводите му доставят артикули на голям брой огромни марки. Компанията, записана на борсата в Тайпе, е доставила към 260 милиона топки за голф през предходната година, което съставлява една пета от общото произвеждане в международен мащаб. Около 80% от продажбите ѝ са в Съединени американски щати.

Тайванското министерство на труда заяви в събота, че ще стартира следствие на сигурността на труда в обектите на " Лаунч текнолоджис " и нейната компания-майка. Фабриката към този момент е била глобявана в предишното, открити по време на инспекции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР