E за електрически: Mokka-e става Mokka Electric По-мощен, по-ефективен, с по-голям

...
E за електрически: Mokka-e става Mokka Electric
По-мощен, по-ефективен, с по-голям
Коментари Харесай

Opel Mokka Electric е още по-мощен, по-ефективен и с увеличен пробег


E за електрически: Mokka-e става Mokka Electric
По-мощен, по-ефективен, с по-голям пробег: Електрически мотор със 115 kW/156 к.с., нова 54 kWh батерия за до 406 километра шофиране без нездравословни излъчвания (WLTP)
Бързо зареждане: 80% равнище на зареждане за към 30 минути на 100 kW DC зарядна станция
Забавление от шофирането à la Opel: Три режима – естествен, еко и състезателен

Opel Mokka-e възприема ново название и ще се назовава Opel Mokka Electric. Моделът е един от най-харесваните и надлежно най-продаваното електрическо транспортно средство с акумулатори в B-SUV сегмента в Германия през октомври и ноември предходната година. Подобренията в Mokka Electric вършат моделът по-мощен, по-ефективен и по-неустоим. Напълно електрическият Mokka, притежател на влиятелната премия на автомобилните издания Auto Bild и Bild am Sontag „ Златен волан 2021 “ се предлага с по-голяма батерия и мощ. С новата батерия от 54 kWh водачите на Mokka Electric могат да изминат до 406 километра вместо до 338 километра съгласно WLTP1 – доста усъвършенстване от 20% в индикаторите. Консумацията на сила е понижена до 15,2 kWh на 100 километра (WLTP). Mokka Electric е освен високоефективен – с мощ от 115 kW/156 к.с. и 260 нютон метра въртящ миг, електрическият мотор, който се употребява и в новия Opel Astra Electric, обезпечава чисто наслаждение от шофирането.

„ „ e “ става „ Electric “. С новото название ние подчертаваме, че Opel Mokka е елeктрически модел, който предлага цялостно наслаждение от шофирането. Това е електрическо транспортно средство, което е несравнимо в своя сегмент. Откакто беше пуснат на пазара, нашият извънреден стилен SUV впечатли потребителите със своя дръзновен и изчистен от непотребни елементи дизайн, самостоятелен темперамент и потвърдена деловитост за ежедневна приложимост. С новото електрическо задвижване и по-голяма батерия Mokka Electric е по-мощен, по-ефективен и по-добър. Това е методът на Opel към добре премислената концепция за „ зелена иновация “, съобщи изпълнителният шеф на Opel Флориан Хютл.

Електрическият SUV модернист Mokka Electric

Mokka показва метода на Opel към новаторска, ориентирана към бъдещето електрическа подвижност: стилният SUV е първият Opel, който носи новото лице на марката, Opel Vizor, и първият Opel с изцяло цифровизиран кокпит Pure Panel. Mokka е първият Opel, който още при старта на продажбите се предлага с напълно електрическо задвижване, както и с високоефективни мотори с вътрешно горене, предоставяйки избор на клиентите кое задвижване дава отговор най-добре на техните потребности. Изборът на потребителите от ден на ден е за електрическата версия. През ноември близо 65% от всички клиенти на Mokka в Германия избира електрическия вид с акумулатори.

Подобреният пробег от до 406 километра (според WLTP1) подсигурява успеваемост, деловитост и успокоение от шофирането на електромобил, както в града, по този начин и при по-дълги пътувания. Новата литиево-йонна батерия е с мощ 54 kWh.

Както при всички изцяло електрически модели на Opel, батерията от 54 kWh на Mokka Electric е инсталирана в пода на автомобила. По този метод не се губи място в пътническото или багажното поделение и спомага за салдото на автомобила гарантирайки съвършеното държание на пътя. Ниският център на тежестта на автомобила покачва сигурността и удоволствието от шофирането. С мощ от 115 kW/156 к.с. и оптимален въртящ миг от 260 нютон метра, започващ с натискането на педала на газта, Mokka Electric обезпечава ускоряване от 0 до 100 км/ч за под 10 секунди. Максималната скорост е електронно лимитирана до 150 км/ч.

В взаимозависимост от желанията си водачите на Mokka Electric могат да избират сред три режима на шофиране - Eco, Normal и Sport. В режим Eco електрическият SUV е най-енергийно ефикасен. Благодарение на най-съвременната регенеративна спирачна система, Mokka Electric може да рекуперира сила при понижаване на скоростта или прекъсване, което дава опция на електрическия мотор да преобразува импулсите в електричество. Ако лидерът превключи скоростната кутия в режим B, рекуперацията и спирачният миг се усилват. А когато компактният SUV би трябвало да „ зареди гориво “, батерията от 54 kWh може да бъде презаредена до 80% равнище на зареждане за към 30 минути на 100 kW DC зарядна станция. Mokka Electric разполага с функционалност за бързо зареждане като стандарт. В допълнение към непрекъснат ток, водачите на Opel могат да зареждат и с трифазен изменчив ток с помощта на бордовото зарядно устройство с мощ 11 kW – посредством стенна кутия или с кабел за битов контакт.

Ефективността и комфортът са обезпечени при Mokka Electric. Множество отоплителни системи и технологии (от общоприетата термопомпа до практичното приложение myOpel, което може да се употребява за програмиране на предварителното климатизиране посредством отдалечено управление), обезпечават уютна атмосфера в купето на автомобила – изключително значимо през по-студените месеци от годината.

Mokka Electric с подобренията за нараснала мощ и по-дълъг пробег е образец за това по какъв начин автомобилният производител Opel влага непрекъснато и развива своята електрическа атака. Дванадесет електрифицирани модела на Opel към този момент са част от гамата на немския бранд, в това число цялата гама лекотоварни коли. До 2024 година производителят ще предлага всеки модел и в електрифицирана версия, а до 2028 година Opel ще стане напълно електрическа марка в Европа.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР