E, такъв хит няма! Таз рецепта ни направо скри шапката.

...
E, такъв хит няма! Таз рецепта ни направо скри шапката.
Коментари Харесай

Печено пиле по мъжки на фурна с фантазия

E, подобен шлагер няма! Таз рецепта ни напряко скри шапката. Приготвена с доста фикция и няколко бири... несъмнено ще ви развесели

Необходими Продукти

● пиле - 1 брой.
● лимони - 2 бр.
● бира - 4 бр.
● картофи - 4 бр.
● магданоз - 1 връзка
● чесън - 1 глава
● зехтин - 100 г
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● червен пипер - на усет
● вода - 500 мл. за печенето

Начин на подготвяне

Връщаш се от магазина с посочените артикули. Отваряш първата бира и до момента в който се размразява пилето я изпиваш.

По предпочитание може и да замезваш. След като пилето се размрази почваш втората бира и до момента в който си я пиеш правиш бъркоча от нагоре посочените неща по колкото си искаш от всичко.

Режеш магданоза, мачкаш чесъна, обелваш с ножа единия лимон, изцеждаш го до капка, като му режеш авансово двата края....от фотографията се вижда защо...

Ако си закусвал сутринта варени рохки яйца не изхвърляй черупките или в случай че го направиш като мен извади ги от коша и ги измий след това едната ще би трябвало за шапката...:) Препоръчително е да е от йордечка, че са по-здрави!

Почваш третата бира и до момента в който я пиеш мажеш размразеното пиле с горе посочения бъркоч отвред, и го нанизваш на четвъртата бира като авансово си я изпил. Шегувам се, просто и махни етикетите с цел да няма реклама.

В тавичка наливаш водичка и останалата част от бъркоча в случай че е останала слагаш бирата по средата с нанизаното пиле а към нея картофите. Мяташ във фурната като го заливаш понякога с кипящата бира и водата от тавата!

Междувременно приготвяш аксесоарите от втория лимон и част от краставицата както и от кората на първия лимон. Ако бирата е свършила отиваш до магазина и купуваш още! В един миг жена ти се прибира...

Без доста да се церемониш я караш да направи таратор за ракията и наложително да обели краставицата тъй като ще ти трябват две обелки за пилето! След като се изпече леко залитващ вадиш от фурната, аранжираш, правиш няколко фотоси и след това децата го изяждат, а ти им се наслаждаваш!

Благодарен съм на всички, които са имали търпението да ми изчетат рецептата и ще се веселя, в случай че Ви е харесала!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР