Е-подпис може да се използва по всяко време за подписване

...
Е-подпис може да се използва по всяко време за подписване
Коментари Харесай

А1 създава нови улеснения за клиентите чрез дигитално подписване на документи през Моят А1

Е-подпис може да се употребява когато и да е за сключване на документи за нови и настоящи услуги на телекома.

Клиентите на А1 към този момент ще могат да разписват документи посредством Моят А1 когато и да е, без значение къде се намират. Услугата е-подпис може да се употребява за нови и настоящи услуги, които не включват покупката на устройство или аксесоар. Клиентите на телекома ще получават документите за обзор в Моят А1 и ще могат да ги разпишат с еднократен верификационен код, получен посредством SMS.

Услугата за цифрово сключване на документи е част от целенасочените старания на А1 да предлага на клиентите софтуерни решения в унисон с изменящите се потребности в цифровия свят. E-подпис дава улеснение, сигурност и пести време при сключването на контракти с клиенти. За да задействат елементарно и несъмнено е-подпис, потребителите би трябвало да имат титулярна регистрация в Моят А1 и да подпишат единодушие за потребление на услугата в магазин на компанията.

Клиентите ще могат да подписват цифрово, откакто един път подадат единодушие за е-подпис в магазин на А1. В случай че имат единствено една мобилна услуга на тяхно име, ще могат да преподпишат контракта за нея с е-подпис, без да са подали единодушие авансово. Е-подпис посредством Моят А1 ще бъде наличен при онлайн поръчка, поръчка към отдел „ Телефонни продажби “ или избор на специфична оферта в Моят А1. Използването на е-подпис за сключване на документи би трябвало да се показва след избор на офертата. След обработка на поръчката и приемане на утвърдителен SMS, клиентът може да види известие в профила си или в секцията Договори за цифрово сключване в Моят A1.

След като избере съответните документи, клиентът ще има опция да се запознае в детайли с тях. При натискане на бутона за пускане на процеса по сключване, той ще получи верификационен код на посочения мобилен номер, под формата на малко известие (SMS). Необходимо е да се вкара полученият код в полето на Моят А1, с което процесът по цифрово сключване завършва и клиентът ще види на екрана на устройството си известие за сполучливо сключване. След това клиентът ще получи подписаните документи на имейла, заключени с ключова дума за още по-висока сигурност.

Клиентът би трябвало да вкара неповторимия верификационен код до 15 минути, откакто е бил генериран. Ако клиентът не разпише посредством Моят А1 декларираните документи в границите на 24 часа, те се изпращат по пощальон на адрес, посочен сега на поръчката. Документът влиза в действие от датата на цифровото сключване, а активацията на новия контракт се случва до 24 работни часа след сключване на контракта, за което клиентът получава утвърдителен SMS. Повече детайлности за новата услуга тук: https://www.a1.bg/esigning.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР