Е, начесаха си крастата, наговориха се, нахитруваха се, налудуваха се.

...
Е, начесаха си крастата, наговориха се, нахитруваха се, налудуваха се.
Коментари Харесай

Кеворкян: Зловещо послушание

Е, начесаха си крастата, наговориха се, нахитруваха се, налудуваха се. И ще не престават. Готови са на всичко. Умъртвиха още от общото Време - те се отнасят към него като към най-омразния си зложелател, тъй като знаят, че не могат да чакат никаква благосклонност, никаква прошка – поради мискинлиците им ще бъдат забравени неотложно и вечно.

Сметките и калташките им игри към " ротацията " бяха обидно транспарантни.

Кирчовци се опъваха за всичко. Тия се имат за някакви богове на измамата – въпреки че от дълго време никой не им има вяра за нищо.

А словото им е напряко несравним талаш, преметен няколко пъти по пода на вонлива механа. Талашословие. Радой би го нарекъл " Евнусловие " – това е от " Неочаквани думи ", отпечатани са през далечната 1976 година в " Литературен фронт ". Той би ги " насърчил " и иначе: " Интригангстери " / отново оттова.

Атанасов/генералът пък желал да докара слънцето, с цел да не се разпадне " сглобката ", която от дълго време, а може би и в никакъв случай не е съществувала действително. Бойко си е национален актьор, това е ясно на всеки. Атанасов продължава да си има вяра, че краставите магарета през девет баира се подушват. Тая се свърши обаче.

Българинът може елементарно да се обърква пред следващата Истина – само че към момента разпознава лъжата. Омръзнало му е от дребни хора, които, тъй като от години трамбоват по политическата сцена, към този момент хвърлят дълги сенки върху Истината.

Боже милостиви – сенки от дребни хора… Които, от горната страна на всичко, са заети с невъзможното - да се изградят още веднъж въз основа на неистина, както споделяше един създател.

В калните борби към " ротацията ", те унищожиха, осмърдиха всичко, до което се допрат. Ясно е, че не трябва да сме изключително придирчиви. И различен път е ставало дума, че в политиката всеки спи с всеки, това е добре известно – обаче тия оферират цялостно разгащване, демонстрират ни обществен дом, където всички са компаньонки и клиенти в това време.

Повечето от нашите измамници са си просто едни злодеи – и им е хубавко да са си такива. Юнг ли беше? – споделяше на едно място, че се хваща за масата, с цел да не излезе от себе си. Нашите " изплискват легена " непрестанно – въобще не се прибират " в себе си ", нямат такова място.

В някои връзки няма особена разлика сред едните и другите. Това изказване наподобява пресилено, само че не е. Защото в послушанието са си идентични. В невнятното си смирение – като покорството на пациент, препълнен с тройна доза диазепам.

Вижте, какво се случва в Парламента – тихомълком, с съвсем скотско смирение. Преди няколко дни, на 22 март, той ратифицира дефинитивно Споразумението сред държавните управления на България и Съединени американски щати за съдействие по Проекта за построяването на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй " и по Ядрената стратегия за цивилен цели на Република България, подписано в София на 12 февруари тази година.

Ей, порасна ни работата – преди време закрихме два блока на Централата, съвсем само с напъните и самоинициативата на Кунева – Госпожа Съгласие. Сега ще строим с гаранцията на цяла една страна.

Няма да си извършите труда да потърсите стенограмата от парламентарното съвещание – а тя е прелюбопитно четиво. Ще научите много пикантни детайлности към строителството, доставката и въвеждането в употреба на нуклеарна централа с технологията АР1000.

В залата се чуха много смущаващи неща – някои от тях напряко рискови.

Технологията АР1000 може да бъде осъществена единствено от една компания - " Уестингхаус ". Според формалния й уебсайт, по тази технология работи само централата " Вогъл " /САЩ - от месец юли предходната година, издигната е със забавяне от девет години.

Четири реактора има и в Китай, на които обаче са направени хиляди промени - от идейния план до реализацията. В Европа няма нито една настояща централа по тази технология, в това число и в най-предания съдружник на Съединените щати – Англия, там отхвърлят да работят по АР1000.

На 20 март тази година е осъществена смяна в българския Закон за безвредна нуклеарна енергетика – и към този момент е допустимо по абстрактен план да се получи позволение за градеж, въпреки че дори един общоприет жилищен блок не може да се построи по тази метод.

Цената на мощностите в " Козлодуй " е изчислена точно на база абстрактен план – посочена е сумата от 14 милиард, без да има механически и работен план. В Съединените щати по този метод, на абстрактен план, е изчислено, че централата " Вогъл " ще коства 14 милиарда – само че най-после сумата нараства до 35 милиарда $.

От 15 години разнообразни анализатори и политически деятели, които в този момент са в сглобката, настояват, че завършването на Белене, което е оценено на 5 милиарда евро, е извънредно скъпо начинание и не може да се осъществя. Този план бе закрит, с цел да се отвори вратата за нещо, което най-вероятно ще коства над 30 милиарда $.

Дали хубостниците, краткотрайни квартиранти във Властта, не благословиха преди няколко дни една Черна дупка, която в никакъв случай няма да се засити да изсмуква бедняшките ни пари?

Компанията, която е определена да достави реакторите за 7-и и 8-и блок в Козлодуй, през 1999 година е продадена на англичани. След седем години, през 2006-а, и те се отхвърлят – не могат да се оправят с " Уестингхаус ". Не могат да решат редица софтуерни и механически въпроси по реакторите. Японската " Тошиба ", която от 2006 година до 2018 година е притежател на " Уестингхаус ", също се изправя пред фалит. Явява се една компания, която купува " Уестингхаус ", това е канадска компания, профилирана в придобиването на компании " отпадъци " - купува ги на ниска цена, пробва се да ги стабилизира и да ги продаде с облага.

Ей такива неща се чуха по време на съвещанието, когато се обсъждаше съглашението със Съединени американски щати. Но то бе утвърдено с 161 гласа " за ", 56 " срещу " /БСП и " Възраждане " и трима въздържали се. Рапорт – даден, доклад – признат.

Сглобиха небрежно една съмнителна договорка. За " Козлодуй " не отделиха и една стотна от силата, която похабяваха месеци наред към срамната спекулация, наречена " ротация ".

" Уестингхаус " ще остане класическият образец за това, че нашите политици нямат никакъв нюх за огромното, значимото, за това, което предопределя Народната орис. Те си падат по келешлъците, нищо повече.

" Уестингхаус ", в случай че се доверим на изговореното в Парламента, е името на следващия ни неуспех, на образцовото ни всесъглашателство. Вече не сме в положение да приемем/поемем нищо от естествения свят. Всеки глупак
може да ни залъже без никакви старания, ние сме диваците, които до дъно ще си падат по мънистата. И по бананите, несъмнено – великият знак на Българската Свобода.

Повечето медии не демонстрираха никакъв интерес към сериозните изказвания за договорката. Това не се поставя на прислугата. Вече би трябвало да сме сигурни, че даже на надзирателите от " Америка за България " им се гади от нея.

И друго се чу. На съвещанието на Енергийната комисия, състояло се преди ратификацията, Кирова/ГЕРБ, заместител ръководител на Парламента, без да знае, че микрофоните са включени, споделя: " Ако я вкараме на следващия ден точката, да не се усетят "?!

Да не се усетят – тя има поради ония, които към момента държат изправени гръбнаците си в парламентарния бълвоч. И какво, като се усетят…

Далеч по-важно е, Народа по кое време ще се усети – и допустимо ли е това към този момент?

Думите на Кирова са доста по-скандални от тези на Вежди за късно еманципираните уличници. Но ще останат без всевъзможни последствия – какво да се прави, някои уличници от много време са по-привилегировани от други. Пък и по-сръчно рапортуват.

Патилата на " Уестингхаус " би трябвало да ни подсетят да се запитаме, за какво една държава/САЩ става поръчител по едно келяво съглашение. Липсва нормалната симетричност за една комерсиална договорка, " жестът " на американците е несъразмерен и може да ускори терзанията и даже съмненията, вместо да ги разсее.

Няма по какъв начин да не се сетим за фантомните самолети Ф-16/блок 70 – в сходни покупко-продажби Конгресът взема решение какъв брой самолета се поставят за един мирен спътник - разсеян недодялан глупак, показва се и минималната цена на договорката.

Минаха години, а ние към момента имаме привилегията да пазим небето си по цървули.

Ядрените мощности обаче са нещо друго – при толкоз неразбории към " Уестингхаус ", сън не би трябвало да ни лови.

***

Уважаеми другари, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и прочие във ФБ, които употребяват името ми и мои снимки, нямат нищо общо с мен.

***

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР